Budapesten, a századelőn az első karácsonyfának kivágott fenyőket még a Duna jegén árulták, és csak az igazán tehetős családok vásárolták. Manapság már széles a kínálat, de melyiket válasszam?

A LUCFENYŐ

A tipikus, gyerekkorunk karácsonyfája, többnyire a legolcsóbb is. Könnyű faragni és tartóba szuszakolni. Ágai ritkásak, így könnyű díszíteni, jól érvényesül rajta az izzósor, gömbök, boák stb.

A panellakásokban ritkán érik meg a Vízkeresztet, mert szinte azonnal kikezdi őket a meleg levegő és elkezdik hullatni tűleveleiket, amikből még húsvétkor is találunk néhányat a szőnyek hurkai között elbújva.

fenyo4

<<<Letölthető önéletrajz minták!>>>

A vízzel teli talp, és az éjszakára leállított fűtés vagy hűvös helyen tartás megnöveli élettartalmát. Nagyon hasonlít hozzá, de a ritkábban kapható a DUGLÁSZ FENYŐ.

AZ EZÜSTFENYŐ

Ezüstös-kékes színű, dús ág elrendezésű, elegáns, nyulánk fa. Mivel lassabban nő a lucnál, ezért drágább is. Arányosan növekvő ágait szépen lehet díszíteni, de alattomosan hegyes tűlevelei folyamatosan védekezni fognak.

fenyo2

Mivel ő sem “szobafenyő”, ezért ő is hamar eldobja a tűleveleket, ha nincs vízzel telt talpba állítva és túl meleg a levegő.

$$$ Jól fizető munkák diplomásoknak! $$$

A NORDMANN FENYŐ

Neve nem a normanokról, hanem Alexander von Nordmann finn zoológusról kapta nevét. Tökéletes fa, ezért igen népszerű, és az ára is általában a legmagasabb.

Szimmetrikus, sűrű, megjelenése, mint a mesekönyvek fái. A talpba faragás nála a legmunkásabb, de van kereskedő, aki az árusítás helyszínén, némi felárért vállalja ezt a műveletet.

Cute siblings looking at Santa Claus sleeping by xmas tree, one of them touching him

Tűlevelei nem potyognak, pedig hát nyilván ő sem érzi egészen jól magát kivágás után. Díszíteni könnyű, mert puha, barátságos tűlevelek borítják.

Hasonló hozzá a JEGENYEFENYŐ, de ágai kicsit felfelé állnak. Ezzel a fajtával is ritkábban találkozunk a kereskedőknél.

fenyo3

 

<<<Angol nyelvi tesztekhez katt ide!>>>

FEKETE FENYŐ

Valami miatt kevésbé kedvelik a vásárlók. Talán gyantásabb jellege tartja távol az érdeklődőket. Holott társainál jobban tűri a lakás melegét, ezért nem is hullik olyan hamar és finom, erőteljes illata van, tehák akár jobban lehetne szeretni az összes többinél. Csak hát a gyanta…