A szakma és a vízilabdások iránt érdeklődők kedélyét legfrissebben az borzolja, hogy Benedek Tibor férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitányi megbízatása lejár, és nem pályázik újra.

A vízilabda az egyik, ha nem a legkedveltebb csapatsport Magyarországon. Nem csak eredményes, hanem látványos sport is: szimpatikus fiúk, akiknek szívesen drukkolunk. Kemény Dénes nagyszerű csapatot kovácsolt, amit játékosa, Benedek örökölt.

Mi is áll a vezetése alatt álló csapat mögött?

benedek_tibor_2

Egy világbajnoki arany 2013-ban, Európa-bajnoki ezüst 2014-ben, Európa-bajnoki bronz 2016-ban. Nem semmi!

Leköszönésekor egyeztetett, akivel kellett, és megköszönte azok munkáját, akikkel együtt dolgozhatott! Hát, nem szimpatikus?! (Azt hiszem, a sport eredetileg ilyen sporttársi viszonyokról szólt, mostanában mégis inkább a konfliktusokat halljuk ki.) Ezért is olyan üdítő és méltóságteljes, ahogy Benedek lezárja megbízatását.

benedek_tibor_4

Ki áll Benedek mögött?

Egy nagyszerű és világszép nő. Epres Panni. Panni 17, Tibi 21 éves volt, amikor a szerelem kezdődött. Utána elváltak útjaik, de Panni jó női érzékkel és eltökéltséggel tudta: “Jössz te még az én utcámba!” Így is történt, és így lett házasság és két gyermek kapcsolatukból. Láttuk őket tévéreklámban, és tévéműsorban: helyes, összetartó, egyfelé haladó pár!

benedek_tibor_5

 

Mi áll Benedek mögött?

Gerincproblémák miatt kezdett 5 éves korában úszni, és ezen az ösvényen ért el egyre jobb eredményeket. Hazai és nemzetközi arany, ezüst és bronzérmeit felsorolni is hosszú. Később edzői és töri szakon is végzett. Januártól pedig Újpesten folytatja pályafutását.

benedek_tibor_3