Felébredtek, majd sötétben élték le egy napjukat. Sminkelés, ruhaválogatás, öltözés, táska bepakolás, szendvicskészítés… Mindazt, amire azt szoktuk mondani: bekötött szemmel is megcsinálom! Osvárt Andrea, Dallos Bogi és Farkas Franciska kipróbálta!

sotet_osvart_2

 Andrea olyan színészek oldalán mutatkozott korábban, mint Robert Redford, Brad Pitt, Heth Ledger, Jeremy Irons,Julia Roberts vagy Clive Owen. Ez alkalommal Bukta Gábor és Gubó Gergely csörgőlabdázók válogatott, látássérült sportoló és Ocelka Róbert parakerékpározók voltak partnerei. Különös nap volt, sok nevetéssel és apró bakikkal:

img_7468

– A konyhai feladatok és a szendvicskészítés különösen nehéz volt. Nem láttam, hova nyúlok, és több alkalommal össze is kentem magam – meséli az Afrodité-díjas színésznő, aki már producerként is többször bizonyított. – A gardróbból nagyon furcsa volt úgy összeválogatni a holmimat, hogy nem tudtam, mi milyen színű, passzol-e egymáshoz. A láthatatlan mini labirintus nem okozott kihívást, viszont azt éreztem, hogy sokkal lassabban merek lépkedni, mint nyitott szemmel.

sotet_osvart_1

– A feladatok egyszerre voltak izgalmasak, érdekesek és félelmetesek: elbizonytalanított, hogy a látásom nélkül kellett eligazodnom a térben – veszi át  szót Farkas Franciska A brazilok, A fehér farkas és a Viktória – A zürichi express sztárja –  Alapvetően szociálisan érzékeny vagyok, ezért is látom, hogy az akadálymentesítés gyerekcipőben jár. Fontos, hogy ezért odafigyeljünk egymásra, és segítsük a másikat – mondta a színésznő, aki egykor szociális munkásként is dolgozott.

sotet_farkas_1

Mindössze négy érzékszervükre támaszkodhattak aznap. Mindez a Fehér Bot Napja alkalmából, a Láthatatlan Kiállítás eseményén történt, melynek célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a látássérültek élethelyzetére.

img_7723