a-het-mesterlovesz-poszter-1Magyar cím (Korhatár): A hét mesterlövész (12E)
Eredeti cím: The Magnificent Seven
Műfaj: Akció, Western,
Játékidő / Technikai információ: – perc / 2.35 : 1
Mozipremier (Argentína): 2016. szeptember 22.
Mozipremier (Magyar): 2016. szeptember 22.
DVD / Blu-Ray megjelenés:
Rendező: Antoine Fuqua
Forgatókönyvíró: Akira Kurosawa, Shinobu Hashimoto,
Filmstúdió: Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), Columbia Pictures,
Magyar forgalmazó: Fórum Hungary

Antoine Fuqua rendezésében és természetesen Denzel Washington főszereplésével gondolták újra az egykori klasszikusnak számító A hét mesterlövészt. Az előzetesek alapján egy igazán ígéretes produkció vár a western filmek rajongóira.

Történet

Rose Creek egy békés vadnyugati városka volna, ám a megátalkodott iparmágnás, Bartholomew Bogue (Peter Sarsgaard) elnyomásban és rettegésben tartja a lakosokat. A helyiek ezért úgy döntenek, hogy felbérelnek néhány hétpróbás fickót, hogy vállalják el harcukat és segítsenek nekik megszabadulni a gonosz elnyomótól.

A banditákból, fejvadászokból és szerencsejátékosokból álló szedett-vedett társaság pedig a nagy leszámolás közeledtével azt veszi észre, hogy már nem is a pénzért harcolnak, hanem szívügyüké vált a város dolga.

Szereplők

Chris Pratt, Matt Bomer, Denzel Washington, Vincent D’Onofrio, Haley Bennett, Ethan Hawke, Cam Gigandet, Peter Sarsgaard, Vinnie Jones, Byung-hun Lee, Sean Bridgers, Luke Grimes, William Lee Scott, Martin Sensmeier, Shona Gastian,

Képek

a-het-mesterlovesz-jelenetfoto-01 a-het-mesterlovesz-jelenetfoto-02 a-het-mesterlovesz-jelenetfoto-03 a-het-mesterlovesz-jelenetfoto-04 a-het-mesterlovesz-jelenetfoto-05 a-het-mesterlovesz-jelenetfoto-06 a-het-mesterlovesz-jelenetfoto-07 a-het-mesterlovesz-jelenetfoto-08 a-het-mesterlovesz-jelenetfoto-09 a-het-mesterlovesz-jelenetfoto-10

Érdekességek

A hét mesterlövész zenéjét James Horner szerezte, aki Antoine Fuqua-t szerette volna ezzel meglepni, hiszen a Mélyütés forgatásain jó barátság alakult ki köztük. Horner a zenével ugyan elkészült, de személyesen sosem adhatta azt át barátjának, 2015 nyarán repülőgép-balesetben meghalt.

A rendező nevét figyelembe véve nem is volt kérdés, hogy Denzel Washington is szerepet kap a filmben, többször is dolgozott már együtt a direktorral, második Oscar-díját a Kiképzésért kapta, ami közös alkotásuk volt. A hét mesterlövész Washington első western filmje.

Eleinte úgy tűnt, hogy Christian Bale is szerepet kaphat, ám a színésszel végül nem sikerült megegyezni. Hasonló cipőben járt Jason Momoa is, ám ő végül önként mondott le a szerepről, az Aquaman miatt nem tudta vállalni a mesterlövészes fellépést.

Chris Pratt és Vincent D’Onofrio viszont szerepet kaptak, ők ketten nem rég már mutatkoztak együtt a vásznon, a Jurassic Worldben mindketten ott voltak.

Az alapokat az 1960-ban bemutatott azonos című A hét mesterlövész adta, igaz ez alkalommal azért akadnak majd eltérések a történetben. Érdekesség lehet, hogy a több mint 50 évvel ezelőtt készült amerikai western sem az eredeti, hiszen egy akkoriban egy hat évvel korábbi japán filmet, A hét szamurájt képzelték újra az amerikai közönség számára.

Magyar nyelvű film előzetes

IMDb értékelés: 7,1 pont (/10)

Forrás: The Magnificent Seven IMDb adatlap

A hét mesterlövész (2016)
7.1Elért pontszám