inferno-poszterMagyar cím (Korhatár): Inferno (16)
Eredeti cím: Inferno
Műfaj: Misztikus, Thriller,
Játékidő / Technikai információ: – perc / 1.85 : 1, 3D verzió,
Mozipremier (USA): 2016. október 28
Mozipremier (Magyar): 2016. október 13.
DVD / Blu-Ray megjelenés:
Rendező: Ron Howard
Forgatókönyvíró: Dan Brown (regény), David Koepp
Filmstúdió: Imagine Entertainment, River Road Entertainment,
Magyar forgalmazó: InterCom

Ron Howard harmadszor is Dan Brown regényhez nyúlt és elkészítette az író egy újabb történetét természetesen a főszerepben ez alkalommal is Robert Langdon professzorral, alias Tom Hanks-szel. Októberben ismét egy nem mindennapi kaland vár a rajongókra.

Történet

Robert Langdon professzor (Tom Hanks) egy olaszországi kórházban tér magához, mindenféle emlék nélkül. Nem tudja, hogy mit keres a kórházban, fogalma sincs róla, hogy miként került oda, ráadásul a holmija között talált morbid tárgyról sincsenek emlékei.

Langdon azonban nem marad egyedül, egy fiatal orvosnő, Dr. Sienna Brooks (Felicity Jones) siet a segítségére, aki megpróbál segíteni a professzornak visszanyerni az emlékeit. A párosnak viszont nincs könnyű dolga, ugyanis menekülni kényszerülnek, hiszen ismeretlen emberek kezdik őket üldözni.

Szereplők

Felicity Jones, Tom Hanks, Ben Foster, Irrfan Khan, Omar Sy, Sidse Babett Knudsen, Ana Ularu, Ida Darvish, Wolfgang Stegemann, Attila Árpa, Kata Sarbó, Xavier Laurent, Jon Donahue, Björn Freiberg, Christian Stelluti,

Képek

inferno-jelenetfoto-01 inferno-jelenetfoto-02 inferno-jelenetfoto-03 inferno-jelenetfoto-04

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

inferno-jelenetfoto-05

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

inferno-jelenetfoto-06 inferno-jelenetfoto-07 inferno-jelenetfoto-08 inferno-jelenetfoto-09 inferno-jelenetfoto-10

Érdekességek

Ron Howard eredetileg úgy tervezte, hogy csak producerként működik közre az új Dan Brown regény megfilmesítésén, igaz ez akkor volt, amikor a stúdió azt tervezte, hogy a sorban harmadik könyvet, Az elveszett jelkép címűt viszik vászonra. Később azonban a választás mégis a 2013-as regényre, az Infernora esett, ezt pedig Howard sem akarta kihagyni, jobban tetszett neki a sztori. A Sony úgy tervezte, hogy decemberben mutatják majd be a filmet, viszont mikor kiderült, hogy a Star Wars spin-off, a Rogue One is ekkor érkezik úgy érezték jobb lesz előrébb hozni a premiert.

Tom Hanks egyébként nem gondolkozott sokat azon, hogy elvállalja-e a szerepet, ő már az eredeti tervek vázolásakor úgy érezte, hogy benne van a dologban, amikor az Infernohoz nyúltak, akkor sem változtatott nézőpontján. Így ez a film lehet a színész első 3D-s filmje. Hanks mellett Ben Foster is fontos szereplője a történetnek, míg női fronton Felicity Jones jelenthet erősítést, aki egyébként a Rogue One-ban is érdekelt, de 2016-ban amolyan mozidömpinget tart, hiszen a Szólít a szörnyben is láthatjuk.

A film forgatásai többek között Magyarországon is zajlottak, emellett Olaszországban és török földön is dolgozott a stáb.

Magyar nyelvű film előzetes

IMDb értékelés: 6,4 pont (/10)

Forrás: Storks IMDb adatlap

Inferno 3D (2016. október 13.-tól)
6.4Elért pontszám