zsivany-egyes-star-wars-tortenet-poszterMagyar cím (Korhatár): Zsivány Egyes – Egy Star Wars történet (BA)
Eredeti cím: Rogue One: A Star Wars Story
Műfaj: Akció, Kaland, Fantasy,
Játékidő / Technikai információ: – perc / 2.35 : 1 – 3D verzió,
Mozipremier (Francia): 2016. december 14.
Mozipremier (Magyar): 2016. december 15.
DVD / Blu-Ray megjelenés:
Rendező: Gareth Edwards
Forgatókönyvíró: Chris Weitz, John Knoll (történet),
Filmstúdió: Lucasfilm
Magyar forgalmazó: Fórum Hungary

2015-től kezdve jó néhány év a Star Wars jegyében fog eltelni, hiszen az új trilógia első felvonását követően az első spin-off történet is robbantani igyekszik a mozikban. A filmet a legutóbbi Godzilla filmet sikerre vivő Gareth Edwards rendezte, Felicity Jones, Mads Mikkelsen és Ben Mendelsohn főszereplésével.

Történet

A Zsivány Egyes a messzi-messzi galaxis egy korábbi történetébe nyerhetünk betekintést. Egy maréknyi lázadót ismerhetünk meg, akiknek feltett szándéka, hogy ellopják a Halálcsillag terveit. Bármi áron.

A film időben az 1977-ben bemutatott Csillagok háborúja film előtt játszódik, a Star Wars: Lázadók című sorozat után 5 évvel.

Szereplők

Felicity Jones, Mads Mikkelsen, Ben Mendelsohn, Alan Tudyk, Genevieve O’Reilly, Donnie Yen, Forest Whitaker, Diego Luna, Alistair Petrie, Riz Ahmed, Jonathan Aris, Arthur L. Bernstein, Russell Balogh, Emeson Nwolie, Wen Jiang,

Képek

zsivany-egyes-star-wars-tortenet-jelenetfoto-01 zsivany-egyes-star-wars-tortenet-jelenetfoto-02 zsivany-egyes-star-wars-tortenet-jelenetfoto-03 zsivany-egyes-star-wars-tortenet-jelenetfoto-04 zsivany-egyes-star-wars-tortenet-jelenetfoto-05 zsivany-egyes-star-wars-tortenet-jelenetfoto-06 zsivany-egyes-star-wars-tortenet-jelenetfoto-07 zsivany-egyes-star-wars-tortenet-jelenetfoto-08

assassins-creed-jelenetfoto-10 zsivany-egyes-star-wars-tortenet-jelenetfoto-09

Érdekességek

A csapat vezetőjét Jyn Erso-t Felicity Jones alakítja, viszont komoly verseny folyt a szerepért. Jó eséllyel pályázott a lehetőségre a Sötét árvak című sorozatban pazar alakítást nyújtó Tatiana Maslany, de a kétszeres Oscar-jelölt Rooney Mara és a többek között a Mentőexpedícióban is feltűnő Kate Mara neve is szóba került. Persze férfi színész fronton is akadtak izgalmasnak tűnő nevek, akik végül nem kaptak szerepet. Joel Edgerton, Dominic West, Mark Strong, Taylor Kitsch, Joel Kinnaman, Sam Worthington, Charlie Hunnam és Gerard Butler nevét is emlegették.

A Zsivány Egyes azonban nem feltétlen az első spin-off a Star Wars világában, hiszen igazság szerint 1984-ben és 1985-ben már próbálkoztak hasonlóval, igaz akkor csak az európai mozikba tűzték műsorra a két filmet, a tengerentúlon csak tévés megjelenés volt. Az első produkció a Star Wars: Ewoks – A Bátrak Karavánja címet viselte, a következő pedig a Star Wars: Ewoks – Harc az Endor bolygón elnevezéssel futott.

A forgatókönyvön többen is dolgoztak Gary Whitta (Éli könyve, A Föld után) és az Oscar-díjas John Knoll fektették le az alapötletet, utóbbi úriember egyébként elsősorban vizuális effektesként lehet ismert. A szkriptet az ő ötleteik alapján Chris Weitz (Az arany iránytű, Hamupipőke) készítette el. A Disney pedig a rendezéssel Gareth Edwards-ot bízta meg, aki a 2014-ben bemutatott Godzillával hívta fel magára a stúdió figyelmét.

Magyar nyelvű film előzetes


Zsivány Egyes – Egy Star Wars történet 3D (2016. december 15.-től)
7.9Elért pontszám