sully-csoda-a-hudson-folyonMagyar cím (Korhatár): Sully – Csoda a Hudson folyón (12E)
Eredeti cím: Sully
Műfaj: Életrajz, Dráma
Játékidő / Technikai információ: 96 perc / 2.39 : 1
Mozipremier (USA): 2016. szeptember 9.
Mozipremier (Magyar): 2016. szeptember 8.
DVD / Blu-Ray megjelenés:
Rendező: Clint Eastwood
Forgatókönyvíró: Todd Komarnicki, Chesley Sullenberger és Jeffrey Zaslow (könyv)
Filmstúdió: FilmNation Entertainment
Magyar forgalmazó: InterCom

Clint Eastwood ez alkalommal is egy remek témához nyúl és remek szereplőgárdát verbuvált össze a Sully – Csoda a Hudson folyón című új filmjéhez. A film egy igaz történetet mesél el, egy hős repülőgép pilótáról.

Történet

2009 telén egy igazi csoda történt az Amerikai Egyesült Államokban. Egy repülőgép meghibásodott, ám a gépet vezető Chesley „Sully” Sullenberger hatalmas tudásról és lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot. A hibás repülőgépet képes volt New York szívében letenni. A Hudson folyó fagyos vízén szállt le a monstrummal, ezzel pedig a gépen tartózkodó 155 utas életét is megmentette.

Az Államok és a világ hősként ünnepelte őt, ám mégis vizsgálat indult. Ez azonban egyáltalán nem a pilóta megbecsülését szolgálta. Sőt a jövője is veszélybe került pilótaként. Felmerült ugyanis, hogy soha többet nem vezethet repülőgépet.

Szereplők

Tom Hanks, Anna Gunn, Laura Linney, Aaron Eckhart, Autumn Reeser, Sam Huntington, Jerry Ferrara, Jeff Kober, Ann Cusack, Mike O’Malley, Molly Hagan, Holt McCallany, Chris Bauer, Lynn Marocola, Valerie Mahaffey,

Képek

sully-csoda-a-hudson-folyon-jelenetfoto-01 sully-csoda-a-hudson-folyon-jelenetfoto-02 sully-csoda-a-hudson-folyon-jelenetfoto-03 sully-csoda-a-hudson-folyon-jelenetfoto-04 sully-csoda-a-hudson-folyon-jelenetfoto-05 sully-csoda-a-hudson-folyon-jelenetfoto-06 sully-csoda-a-hudson-folyon-jelenetfoto-07 sully-csoda-a-hudson-folyon-jelenetfoto-08 sully-csoda-a-hudson-folyon-jelenetfoto-09 sully-csoda-a-hudson-folyon-jelenetfoto-10

Érdekességek

Clint Eastwood legutóbb 2014-ben jelentkezett mozifilm rendezéssel. Akkor is igaz történet került a látómezejébe.Az Amerikai mesterlövész lett annak eredménye. A sztori új filmje esetében is valós. Chesley Sullenberger ugyanis 2009-ben hatalmas dolgot hajtott végre és valóban igazi hősként ünnepelték, annak ellenére, hogy a vizsgálat miatt megpróbálták őt inkább meghurcolni. Clint Eastwood talán meglepő, de korábban nem dolgozott még együtt Tom Hanks-szel. Ez a film az első közös munkájuk.

Tom Hanks viszont már korábban is kapott főszerepet egy életrajzi filmben. 2013-ban a Phillips kapitányban is láthattuk őt.

Tom Hanks mellett más remek színészek is szerepet kaptak a produkcióban. Clint Eastwood a szereposztás során gondolt Laura Linney-re. Ez nem is csoda, hiszen vele már dolgozott együtt korábban is. Az Államérdek és a Titokzatos folyó című filmjében is ott volt Linney. Ne feledkezzünk azonban meg a másodpilótát alakító Aaron Eckhart-ról sem. Ő egyébként szintén dolgozott már együtt Laura Linney-vel. Igaz nem egy másik Clinteastwood filmben, hanem A dumagép forgatásai alatt.

Magyar nyelvű film előzetes

IMDb értékelés: 7,8 pont (/10)

Forrás: Sully – Csoda a Hudson folyón IMDb adatlap

Sully – Csoda a Hudson folyón (2016)
7.8Elért pontszám