kut-poszterMagyar cím (Korhatár): Kút (12E)
Eredeti cím:
Műfaj: Dráma, Bűnügyi
Játékidő / Technikai információ:
Mozipremier (USA):
Mozipremier (Magyar): 2016. szeptember 22.
DVD / Blu-Ray megjelenés:
Rendező: Gigor Attila
Forgatókönyvíró: Gigor Attila
Filmstúdió: KMH Film
Magyar forgalmazó: Vertigo Media

2016 szeptemberében érkezik Gigor Attila legújabb filmje, amelyben néhány gengszter és prostituált kapja a főszerepet egy a semmi közepén fekvő benzinkúton.

Történet

Valahol az osztrák határ közelében járunk. Egy a semmi közepén fekvő benzinkútnál, ahol olykor-olykor az elképzeltnél sokkal nagyobb a mozgás. A hely ugyanis egy kétes vállalkozóé, akinek pont tökéletes, hogy egy olyan benzinkút lehet az övé, ahol talán még a madár sem jár. A férfi ugyanis lányok futtatásából él, akiket Svájcba küld, viszont a kútnak hála a tranzitmegállóban nem hívja fel a figyelmet lányaira.

A kúton még mindig ott dolgozik az öreg, alkoholista István, két-három hetente pedig egy-egy turnus háremhölgy is megindul a célország felé. Így telnek a napok és a hetek.

Egy forró nyári napon azonban váratlanul megjelenik a színen István rég nem látott fia. Ráadásul ekkor érkezik a legújabb fuvar hölgyemény is, akiknek az autója lerobban, így a benzinkúton ragadnak a két férfival és gengszter kinézetű sofőrjeikkel. Ennyi ember között pedig kizárt, hogy ne törjenek felszínre az érzelmek, amelyekkel együtt egészen eddig jól őrzött titkok is előbukkannak.

Szereplők

Jankovics Péter, Tzafetas Roland, Kovács Zsolt, Kurta Niké, Trokán Nóra, Pokorny Lia, Irma Milovic, Udvaros Dorottya, László Zsolt, Horváth Csaba, Pusztai Ferenc

Képek

kut-jelenetfoto-01 kut-jelenetfoto-02 kut-jelenetfoto-03 kut-jelenetfoto-04

Érdekességek

Gigor Attila még 2008-ban A nyomozó című filmjével hívta fel magára a figyelmet. A szakma és a közönség elismerését is sikerült gyorsan kivívnia. Ezt követően az HBO Terápia című tévésorozatába is bedolgozott íróként és rendezőként is.

Az elhagyatottnak tűnő töltőállomásból fakadóan egy kicsit western feelinggel is bír a Kút. Mintha egy távoli kis mexikói falucskában járnánk, ahol a helyieken kívül rosszfiúk és rosszlányok is akadnak.  A film mindvégig egy helyszínen, a szóban forgó benzinkúton játszódik. A forgatókönyv korábbi változataiban szó volt arról is, hogy más helyszínek is szerepet kapnak. A végleges változat szerint azonban csak ez az egy helyszín szerepel a filmben, melynek története három nap alatt játszódik.

„Nagyon megtetszett ez a kompakt, már-már arisztotelészi forma, a bezártság élménye a film egyik nagyon fontos alapvetése.” – fogalmazott a rendező egy interjúban.

Magyar nyelvű film előzetes

IMDb értékelés: 7,6 pont (/10)

Forrás: Kút IMDb adatlap

Kút [Gigor Attila Filmje] (2016)
7.6Elért pontszám