szovetsegesek-poszterMagyar cím (Korhatár): Szövetségesek (12E)
Eredeti cím: Allied
Műfaj: Akció, Dráma, Romantikus,
Játékidő / Technikai információ: – perc / 2.35 : 1
Mozipremier (Kanada): 2016. november 23.
Mozipremier (Magyar): 2016. december 1.
DVD / Blu-Ray megjelenés:
Rendező: Robert Zemeckis
Forgatókönyvíró: Steven Knight
Filmstúdió: GK Films, Paramount Pictures
Magyar forgalmazó: UIP-Duna Film

Brad Pitt ismét a második világháború borzalmaiba repít vissza minket. Bár ez alkalommal egy kicsit romantikusabb oldalát láthatjuk neki és a nagy világégésnek is. Igen, Robert Zemeckis új filmjében, a Szövetségesekben még ez is lehetséges.

Történet

1942-ben járunk. A második világháború még tart, mi pedig pontosan tudjuk, hogy mesze még a vége a borzalmaknak. Max Vatan (Brad Pitt) egy hírszerző tiszt, aki az észak-afrikai frontra szólít a kötelesség. Ott pedig megismerkedik egy gyönyörű ellenállóval Marianne-nel (Marion Cotillard). A páros később London ismét összetalálkozik. Azonban ekkor már nem csak a kötelesség, hanem az érzelmek is összekötik őket.

Szereplők

Lizzy Caplan, Brad Pitt, Marion Cotillard, Matthew Goode, Jared Harris, Raffey Cassidy, Charlotte Hope, August Diehl, Raphael Acloque, Russell Balogh, Lasco Atkins, Marion Bailey, Hannah Flynn, Roman Green, Christian Rubeck,

Képek

szovetsegesek-jelenetfoto-01 szovetsegesek-jelenetfoto-02 szovetsegesek-jelenetfoto-03 szovetsegesek-jelenetfoto-04 szovetsegesek-jelenetfoto-05 szovetsegesek-jelenetfoto-06 szovetsegesek-jelenetfoto-07 szovetsegesek-jelenetfoto-08 szovetsegesek-jelenetfoto-09 szovetsegesek-jelenetfoto-10

Érdekességek

Az Oscar-díjas Robert Zemeckis nevéről elsősorban talán A vissza a jövőbe trilógia jut az ember eszébe. Ám a Forrest Gump, a Számkivetett vagy éppen a nem túl régen bemutatott Kötéltánc is Zemeckis nevéhez köthető. Az úriember most egy második világháborús témával rukkol elő. Ez az alkotás Robert Zemeckis tizennyolcadik filmje.

A Szövetségesek már Brad Pitt negyedik második világháborúban játszódó filmje. Először a Becstelen brigantykban láthattuk, de a 4-D élményt nyújtó rövidfilmben a Beyond All Boundaries-ben is számítottak rá. Legutóbb pedig harckocsira „pattant”és a Harag főszerepében láthattuk őt. A női főszereplő Marion Cotillard számára ez a második olyan film, amely a világháborúban játszódik. Korábban a 2001-es Lisában láthattuk őt hasonló körülmények között.

Az eredeti szkript szerint a férfi főhősünk, Max egy francia-kanadai ügynök. Ám amikor kiderült, hogy a szerepre Brad Pitt-et szerződtették, akkor brit ügynökké avanzsálták a karaktert. A készítők bevallották, hogy a filmben feltűnő ruhákat és jelmezeket a Casablanca és az Utazás a múltból című filmek ihlették. Mindkettő 1942-ben készült el. A film forgatásai több helyen is zajlottak. A stáb járt a Kanári-szigeteken, Franciaországban és brit földön is. Brad Pitt és Marion Cotillard mellett pedig feltűnik még a filmben Jared Harris, aki több alkalommal is játszott már Brad Pitt-moziban. Valamint Lizzy Caplan és Matthew Goode is szerepet kapott.

Magyar nyelvű film előzetes

Szövetségesek (2016. december 01.-től)
7.2Elért pontszám