hivatali-karacsony-posterMagyar cím (Korhatár): Hivatali karácsony (16E)
Eredeti cím: Office Christmas Party
Műfaj: Vígjáték
Játékidő / Technikai információ: – perc / 2.35 : 1
Mozipremier (USA): 2016. december 9.
Mozipremier (Magyar): 2016. december 8.
DVD / Blu-Ray megjelenés:
Rendező: Josh Gordon, Will Speck
Forgatókönyvíró: Jon Lucas (regény), Justin Malen,
Filmstúdió: Bluegrass Films, DreamWorks Pictures, DreamWorks SKG,
Magyar forgalmazó: Freeman Film

Vannak helyek, ahol a céges karácsony kimerül annyiban, hogy a munkatársak ajándékokat vesznek egymásnak. Máshol azonban egy fergeteges és őrületbe fulladó bulival adóznak az ünnepek előtt. Jason Bateman és Jennifer Aniston új filmjében utóbbit választja.

Történet

Közelegnek az ünnepek. Itt az évvége, a gőzt ilyenkor minden munkahelyen ki kell ereszteni. Carol (Jennifer Aniston) talán pontosan így gondolja ezt, ám egy megbeszélésén kijelenti, hogy a céges karácsonyi bulit az idei évben mellőzzék. Ezzel azonban nem mindenki ért egyet.

A csapat úgy dönt, hogy egy óvatos kis ünnepséggel azért mégis készülnének. Valami olyannal, ahol a társaság együtt lehet, jól érezheti magát és pont. A buli azonban az éjszaka folyamán egyre inkább vadabb mederbe terelődik, míg végül már kő-kövön nem marad.

Szereplők

Kate McKinnon, Jennifer Aniston, Olivia Munn, Jason Bateman, Jamie Chung, T.J. Miller, Abbey Lee, Jillian Bell, Rob Corddry, Courtney B. Vance, Randall Park, Karan Soni, Matt Walsh, Vanessa Bayer, Adrian Martinez,

Képek

hivatali-karacsony-jelenetfoto-01 hivatali-karacsony-jelenetfoto-02 hivatali-karacsony-jelenetfoto-03 hivatali-karacsony-jelenetfoto-04 hivatali-karacsony-jelenetfoto-05

Érdekességek

A filmet az Oscar-jelölt Josh Gordon és Will Speck rendezhette. Az urak már 2011 óta szerették volna a saját ötletük alapján készült forgatókönyvet megfilmesíteni. Viszont jó ideig nem jártak sikerrel. A szkriptet aztán többen is átdolgozták, ám 2016-ra megvalósulhatott az álmuk, saját rendezésükben készülhetett el az őrületes karácsonyi parti történetét bemutató alkotásuk. A főszerepre egy összeszokott párost sikerült megnyerniük.

Jason Bateman és Jennifer Aniston ugyanis már többször is dolgoztak együtt a vásznon. Sőt talán Josh Gordon-nak nem is kellett sokáig győzködnie őket, hiszen ő is rendezett már velük. A Sejtcserés támadásban ugyanis Bateman és Aniston is tiszteletét tette.

Az első közösük viszont még 2006-ban a Szakíts, ha bírsz volt. Igaz ott csak Aniston volt a főszerepben, ott inkább Vince Vaughn volt a partnere. Majd jött az említett Sejtcserés támadás. Hogy aztán a Förtelmes főnökökben is mindketten ott legyenek. Bateman alkalmazott volt, Jennifer Aniston pedig az egyik förtelmes főnöket alakította. A szereplői névsor viszont rajtuk kívül is izgalmasnak nevezhető. A filmben ugyanis Kate McKinnon, Olivia Munn, Jamie Chung és T.J. Miller is kiveszi a részét a mulatozásból.

A karácsonyi időszakban így nem csak a csillagok háborúznak majd, hanem Josh Gordon és stábja a rekeszizmokat is igyekeznek megdolgoztatni.

Magyar nyelvű film előzetes

Hivatali karácsony (2016. december 08.-tól)
6Elért pontszám