golyak-poszterMagyar cím (Korhatár): Gólyák (KN)
Eredeti cím: Storks
Műfaj: Animációs, Vígjáték, Családi,
Játékidő:
Technikai információ: 2.35 : 1 – 3D verzió
Mozipremier (USA): 2016. szeptember 23.
Mozipremier (Magyar): 2016. szeptember 22.
DVD / Blu-Ray megjelenés:
Rendező: Nicholas Stoller, Doug Sweetland
Forgatókönyvíró: Nicholas Stoller
Filmstúdió: Warner Animation Group, Warner Bros. Animation
Magyar forgalmazó: InterCom

A gólyák hozzák a babákat. Ezt mindenki tudja, legalábbis ezt beszélik. Viszont az a helyzet, hogy a babák manapság már nem a gólyák segítségével jutnak el a szülőkhöz. Persze régen tényleg így volt, manapság azonban a gólyák már csak csomagokat szállítanak. Kivéve Juniort, aki merő véletlenség újból belevág a baba-bizniszbe.

Történet

Nem is olyan túlságosan régen tényleg a gólyák hozták a csöppségeket. Az évek során azonban ez egyre kevésbé volt jellemző. A szárnyasok persze megmaradtak a szállítói feladatoknál, de inkább csak nagy vállalatok fontosabb csomagjait juttatják A-ból B-be.

A babakészítő-gép azonban még mindig létezik a gólya hegyen, Junior a kicsit két ballábas és két balszárnyas gólya azonban egy véletlen során működésbe hozza a szerkezetet, aminek eredménye egy édes kislány lesz. Junior és legjobb barátja Tulip, aki egyébként az egyetlen ember a hegyen, úgy döntenek, hogy teljesítik a feladatot és szülőket találnak a leányzó számára.

Hőseink így egy igazán izgalmas és felejthetetlen utazásra indulnak, ami talán a gólyákat is újra öntudatra ébreszti és talán ismét ráeszmélnek arra, hogy nem a csomagküldés az ő feladatok, hanem az, hogy családokat tegyenek teljessé és boldoggá.

Szinkronhangok

Andy Samberg, Keegan-Michael Key, Kelsey Grammer,

Képek

golyak-jelenet-01 golyak-jelenet-02 golyak-jelenet-03 golyak-jelenet-04 golyak-jelenet-05

Érdekességek

Ha jobban belegondolunk eddig talán kifejezetten csodaszámba megy, hogy senki sem dolgozta fel a „gólya hozza a babát” felvetést, hiszen annyira adja magát a dolog. Nicholas Stoller azonban gondolt egy nagyot és megálmodta a történetet, amit ez alkalommal csakis animálva tudott véghez vinni – habár a gólyajelmezes statiszták is biztosan igazán cukik lettek volna.

Stoller számára egyébként ez az első animációs próbálkozás, hiszen korábban élőszereplős filmeket írt és rendezett. Íróként a Dick és Jane trükkjei vagy Az igenember is a nevéhez fűződik, a Lepattintva és a Felhangolva esetében azonban már a rendezést is bevállalta. Sőt övé a Rossz szomszédság is, aminek nem régiben már a második felvonását készítette el.

A rendezés terén azonban szakavatott kollégája is akadt az Oscar-jelölt Doug Sweetland személyében, aki rendezőként ugyan debütál a Gólyákkal, ám jó néhány animációs filmen dolgozott már (Toy Story, Egy bogár élete, A hihetetlen család, Szörny Rt., Némó nyomában).

Magyar nyelvű film előzetes

IMDb értékelés: 7,0 pont (0/10)

Forrás: Storks IMDb adatlap

Gólyák 3D [Storks] (2016.szeptember 22.-től)
7Elért pontszám