…. és most belevágunk!

 

Éld át a vállalati, céges, iskolai advent örömét, kedvességét, szeretetét! Keress és találj a hétköznapokban szép pillanatokat. Ehhez gyűjtöttünk össze néhány tippet.

asz3

Titkos barát

Akár már hárman érdemes elkezdeni, de még jobb, ha többen vagytok.

A játékszabály:neveket felír, papír összehajtogat, kalapba tesz, húz és utána nem pillantgat, nem beszél. Karácsonykor árulhatjátok el egymásnak a tippjeiteket és fedhetitek fel ki ki.

A játék menete: akit húztál ahhoz különösen kedves vagy karácsonyig, de úgy, hogy ne tudja, te vagy a titkos barát. A trükk benne az, hogy másokhoz is kedvesebb leszel, különben hamar kiderül, hogy őt húztad.

asz0

Titkos ajándékozás

Itt is érvényesül a fönti létszámra vonatkozó gondolat. A játékszabály egyezik a föntivel. Összeghatárban érdemes előzetesen megállapodni.

A menetét ismered: ha nem akarsz közhelyes lenni, akkor némi figyelmet kell fordítani a másikra, hogy rájöjj, minek örülne. Karácsonyi ajándékozáskor kis ajándékkal lepitek meg egymást. A pszichológiája egyezik a föntiével: egész advent alatt azt fürkészed, ki lehet aki tapintatosan téged vizslat. Ám kénytelen vagy többek felől érdeklődni, hogy ne derüljön ki a célszemélyed.

asz4

 

Süteményezés, puncsozás, forraltborozás és társai

Kevés előkészületet igénylő esemény, ha semleges terepre szervezitek. Ha valamelyiktek vállalja, hogy nála legyen, akkor igényel némi feladat felosztást és előkészületet.

Talán nem lesz könnyű, de jussatok közös nevezőre: ki, mikor, mit, hol, mit fog csinálni? Szervezzétek olyan időpontban, ami valóban jó mindenkinek, hogy ne feszüljön senki.

asz2

Betlehemezés vagy inkább mozi?

Ha több időtök van vagy hajlotok a csapatépítésre csináljátok ti… Ha tudtok gyerekekről, akik betlehemeznek, akkor fogadjátok őket. Előadják a pásztorjátékukat vagy a karácsonyi műsorukat, és ti boldogan megnézitek. Utána sütizés, iszogatás és pá!

Vagy menjetek el együtt moziba, koncertre vagy kirándulni!

asz1

 

Díszben a közös terep, adventi ruhák

Ha nincs rá protokoll, akkor találjátok ki hogyan díszítsetek. Ez lehetőség szerint lehet csak egy piciny érzékeltetése az ünnepeknek, de akár fényárba és boafürdőbe is burkolhatjátok a helyet, ahol a nappalaitok nagy részét együtt töltitek.

Péntekenként vegyétek ünnepibbre a dress codot: jöhetnek a rénszarvasos pulóverek és Mikulásmintás ruhák, de egy vörös kendővel is ott vagy már.