vandorsolyom-kisasszony-kulonleges-gyermekei-poszterMagyar cím (Korhatár): Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei (12E)
Eredeti cím: Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children
Műfaj: Kaland, Fantasy,
Játékidő:
Technikai információ: 1.85 : 1
Mozipremier (USA): 2016. szeptember 30.
Mozipremier (Magyar): 2016. szeptember 29.
DVD / Blu-Ray megjelenés:
Rendező: Tim Burton
Forgatókönyvíró: Jane Goldman, Ransom Riggs (regény),
Filmstúdió: Bulletproof Cupid, Chernin Entertainment, Scope Pictures,
Magyar forgalmazó: InterCom

Tim Burton már megannyiszor elkalauzolta a nézőt a filmvilág varázslatosabbnál varázslatosabb helyszíneire. 2016-os filmjével is erre készül, az alapokat pedig, ahogy az már korábban is előfordult, úgy most is egy regény szolgáltatta. Ransom Riggs azonos című története immáron a filmvásznon is megelevenedik.

Történet

Jacob (Asa Butterfield) egy fiatal, tizenhat éves fiú, aki egy családi tragédiát követően elutazik egy szigetre, arra a helyre, ahol korábban a nagyapja is felnőtt, egy árvaházba. A Wales partjaitól nem messze található, már-már eldugottnak nevezhető hely, azonban nem is olyan elhagyatott, mint azt az ember elsőre gondolná.

A szigeten ugyanis ott él Vándorsólyom kisasszony (Eva Green), aki ember és sólyom alakot is képes ölteni. A helynek azonban nem ő az egyetlen különleges lakója, hiszen ott vannak a kisasszony „gyermekei” is, akik hasonlóan érdekes szerzetek mind-mind izgalmas képességekkel. Van, aki például olyan könnyű, hogy madzagot kell kötni a derekára, hogy ne repüljön el. Míg egy testvérpár anélkül is képes beszélgetni, hogy egyetlen szót is kiejtenének, de van, aki a tüzet is képes hordozni a tenyerében.

Vándorsólyom kisasszonyra és különleges gyermekeire azonban komoly veszély leselkedik, amitől úgy tűnik csakis Jacob képes megmenteni őket.

Szereplők

Eva Green, Ella Purnell, Asa Butterfield, Samuel L. Jackson, Kim Dickens, Ella Wahlestedt, Allison Janney, Judi Dench, Chris O’Dowd, Rupert Everett, Terence Stamp, Lauren McCrostie, Raffiella Chapman, Milo Parker, Pixie Davies,

Képek

vandorsolyom-kisasszony-kulonleges-gyermekei-jelenetfotok-01 vandorsolyom-kisasszony-kulonleges-gyermekei-jelenetfotok-02 vandorsolyom-kisasszony-kulonleges-gyermekei-jelenetfotok-03 vandorsolyom-kisasszony-kulonleges-gyermekei-jelenetfotok-04 vandorsolyom-kisasszony-kulonleges-gyermekei-jelenetfotok-05 vandorsolyom-kisasszony-kulonleges-gyermekei-jelenetfotok-06 vandorsolyom-kisasszony-kulonleges-gyermekei-jelenetfotok-07 vandorsolyom-kisasszony-kulonleges-gyermekei-jelenetfotok-08

vandorsolyom-kisasszony-kulonleges-gyermekei-jelenetfotok-09 vandorsolyom-kisasszony-kulonleges-gyermekei-jelenetfotok-10

Érdekességek

Ransom Riggs regénye meghódította a világot, így nem csoda, hogy a stúdiók is versengtek azért, hogy megszerezzék a megfilmesítés jogait. Ezt a versenyfutást végül a 20th Century Fox nyerte. A regény egyébként egy trilógia része, így nem szabad kizárnunk azt sem, hogy siker esetén a vásznon is folytatódnak majd a kalandok.

Tim Burton korábban egy interjúban úgy nyilatkozott, hogy szerinte a film olyan, mintha egy sötét és ijesztő Mary Poppins volna. Tény, hogy mindkét címszereplő képes madár alakot felvenni.

Eva Green nem először dolgozott együtt Tim Burton rendezővel. Korábban, még 2012-ben az Éjsötét árnyék című filmben is szerepet kapott. Ilyen téren talán O-Lan Jones nevét is érdemes megemlíteni, neki ez a harmadik közös filmje Burtonnel.

Magyar nyelvű film előzetes

IMDb értékelés: 7,5 pont (/10)

Forrás:  IMDb adatlap

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei (2016)
7.5Elért pontszám