kiehezettek-poszterMagyar cím (Korhatár): Kiéhezettek (16E)
Eredeti cím: The Girl with All the Gifts
Műfaj: Horror, Dráma, Thriller
Játékidő / Technikai információ: 111 perc / 1.85 : 1
Mozipremier (Angol): 2016. szeptember 23.
Mozipremier (Magyar): 2016. szeptember 23.
DVD / Blu-Ray megjelenés:
Rendező: Colm McCarthy
Forgatókönyvíró: Mike Carey
Filmstúdió: Poison Chef
Magyar forgalmazó: Vertigo Media

A skót születésű Colm McCarthy második nagyfilmje a Kiéhezettek. A Mike Carey regénye alapján készült moziban egy zombijárvány és Gemma Arterton kapja a főszerepet.

Történet

A talán nem is túl távoli jövőben az emberiség nagy része már a múlté. Egy szörnyű, fertőző járvány söpört végig a Földön, ami hatalmas áldozatokkal járt. A pusztítást egy különleges gomba okozta, amely az emberi szervezetbe bekerülve átvette az irányítást az áldozatok idegrendszere felett. Ezt követően az emberek elvesztik a személyiségüket és józan eszüket, hogy aztán a még élő és egészséges emberek húsával táplálkozzanak.

A még életben lévők között csupán két út áll. a szerencsésebbek városokban élnek, vagy rosszabb esetben guberálókká válnak és bandákba verődve próbálnak túlélni, életben maradni.

Azonban egy védett katonai bázison a tudósok a megoldáson dolgoznak. Gyerekeken kísérleteznek és úgy vélik ők lehetnek a kulcs a járvány megfékezéséhez. Különlegesek, ugyanis fertőzöttek, ők is kiéhezettek, azonban mégis megmaradt az emberi mivoltuk.

A tudósok úgy hiszik, hogy ha felhasználják őket, akkor megállíthatják a járványt, mielőtt az emberiségnek végleg befellegzik.

Szereplők

Gemma Arterton, Glenn Close, Paddy Considine, Dominique Tipper, Anamaria Marinca, Sennia Nanua, Daniel Eghan, Lobna Futers, Fisayo Akinade, Anthony Welsh, Elise Reed, Stacey Lynn Crowe, Ross Green, Sean Evans, Paul Capatal,

Képek

kiehezettek-jelenetfotok-01 kiehezettek-jelenetfotok-02 kiehezettek-jelenetfotok-03 kiehezettek-jelenetfotok-04 kiehezettek-jelenetfotok-05

Érdekességek

Carey azonos című regénye nem lehet teljesen ismeretlen a hazai könyvmolyok számára, ugyanis a könyv 2014-ben már magyarul is megjelent. A történet több országban szép sikereket ért el, így nem is csoda, hogy a britek a megfilmesítés mellett döntöttek.

A történetből maga a regény szerzője kreálhatott forgatókönyvet.

Colm McCarthy skót születésű direktor, aki korábban az Outcast című horrorral már bemutatkozott a zsáner kedvelőinek. A végeredmény egy kicsit felejthető darab lett, a Kiéhezettek azonban ütősebb alkotásnak ígérkezik.  A rendező azonban a két film között eltelt időben sorozatfronton erősödött, a Sherlock széria egy részét és a Birmingham bandája című sorozat epizódjait vezényelhette.

Messzire a Kiéhezettek forgatásán sem ment Birminghamtől, hiszen a forgatások nagy része a városban és annak környékén zajlott.

A Kiéhezettek első ízben a Locarno-ban zajló filmes fesztiválon mutatkozhatott be, ott fesztiválnyitó produkcióként mutatkozhatott be.

Magyar nyelvű film előzetes

IMDb értékelés: 7,3 pont (/10)

Forrás: The Girl with All the Gifts IMDb adatlap

 

Kiéhezettek (2016)
7.3Elért pontszám