Az örökké fiatalnak tűnő hölgy, méltósággal és elegánsan viselte életkorát, akárcsak 87 éves kortársai. Egészen tegnapig, amíg el nem távozott az élők sorából.

diana_4

Raine Spencer nem volt Diána szülőanyja, de jó és belsőséges kapcsolat volt közöttük. Raine néni a bizalmas híradások szerint talán egy kissé nehezen viselte nemesi élete terhét. Úgy is fogalmazhatunk, talán egy kicsit hajlamos lehetett a depresszióra, ami időnként zárkózottá és kissé mogorvává tette. A mostohamama együtt élt Diána édesapjával annak haláláig. Különösen hálás volt neki Diána, hogy ápolta, szerette és gondoskodott róla annak élete utolsó percéig.

diana_2

Emlékeztek?

Diánát 36 évesen érte Párizsban az a szerencsétlen autóbaleset. Tudjátok hány éves lenne?  Kicsit furcsa belegondolni, hogy 55, és biztos vagyok benne, most is épp olyan kedves és szép lenne, mint akkor volt. Azonban most már kétszeres nagymama is lenne! Ahogy az udvar ellenkezését figyelmen kívül hagyva vitte Vilmost és Harryt Disneylandbe és a McDonald’s-ba, úgy vinné az unokákat is. Diána felszabadult nagymama lenne, akit imádnának unokái. Nem bánná, ha rossz tanulók lennének, mint ő, és örülne, ha tőle örökölnék önfejűségüket, a konstruktív lázadásra való képességet, az egyéni ötleteket, világlátást. Jó lenne, ha még velünk lehetne…

diana_1

A család végső nyughelye a Spencer család northmptoni Althorp birtokán fekszik egy tó közepén lévő szigeten. Romantikus és csendes hely Londontól 100 km-re. A park 8ezer forintnyi összegért látogatható, de a vízen nem kelhetnek át a látogatók. Itt tér most örök nyugovóra Diána nevelőanyja is.