a-szepseg-es-a-szornyeteg-poszterMagyar cím (Korhatár): A szépség és a szörnyeteg (6E)
Eredeti cím: Beauty and the Beast
Műfaj: Fantasy, Zenés, Romantikus,
Játékidő / Technikai információ: – perc / 2.35 : 1
Mozipremier (USA): 2017. március 17.
Mozipremier (Magyar): 2017. március 23.
DVD / Blu-Ray megjelenés:
Rendező: Bill Condon
Forgatókönyvíró: Evan Spiliotopoulos, Stephen Chbosky,
Filmstúdió: Mandeville Films, Walt Disney Pictures
Magyar forgalmazó: Forum Hungary

A Disney közismert és klasszikusnak is nevezhető történetét talán senkinek sem kell bemutatni. A ’90-es években készült rajzfilm világhírű lett, a stúdió pedig az élőszereplős feldolgozások közepette ezt a történetet sem szerette volna kihagyni a sorból. A főszerepet Emma Watson-ra és Dan Stevens-re osztották.

Történet

Belle (Emma Watson) egy nagyon okos, fiatal és szép leányzó, akit a jóképű, de meglehetősen durva lelkű Gaston (Luke Evans) szó szerint üldöz a szerelmével. Belle élete azonban más fordulatot vesz, ugyanis a környéken magasodó kastélyban élő szörnyeteg (Dan Stevens) elrabolja az apját. Váltságdíjként pedig Belle-t akarja megszerezni magának. A lány gondolkozás nélkül belemegy a cserébe.

Belle a kastély falai között élve rájön, hogy a visszataszító külsejű szörnyeteg valójában egy jó lelkű és nemes herceg. A kastély falai között életre kelő tárgyak, például Kanna mama, Csészike vagy a gyertyatartó és a falióra mind-mind segítenek Belle-nek megismerni a szörnyű külsejű herceg, igazán megnyerő belső értékeit.

Belle lassan, de biztosan beleszeret „fogva tartójába”, ám boldogságuk nem lehet zavartalan, hiszen a gaz Gaston bosszút forral ellenük.

Szereplők

Emma Watson, Dan Stevens, Luke Evans, Ewan McGregor, Gugu Mbatha-Raw, Stanley Tucci, Emma Thompson, Ian McKellen, Audra McDonald, Kevin Kline, Josh Gad, Sonoya Mizuno, Nicole O’Neill, Hattie Morahan, Henry Garrett,

Képek

a-szepseg-es-a-szornyeteg-jelenetfoto-05-150x150 a-szepseg-es-a-szornyeteg-jelenetfoto-04-150x150 a-szepseg-es-a-szornyeteg-jelenetfoto-03-150x150 a-szepseg-es-a-szornyeteg-jelenetfoto-02-150x150 a-szepseg-es-a-szornyeteg-jelenetfoto-01-150x150

Érdekességek

A rendezést Bill Condon vezényelhette. Az Oscar-díjas szakember ugyan készítette már zenei vonatkozású alkotásokat (Dreamgirls) mégis egy korai interjúban elárulta, hogy nem igazán tudja, miként lesz működőképes a film. Persze aztán a darabkák idővel egésszé alakultak. A női főszerepet Emma Watson-ra osztották, tulajdonképpen már a korai tervekben is az ő neve szerepelt az első helyen. A színésznő kifejezetten örült ennek, hiszen hatalmas rajongója volt gyerekként a történetnek. A szörnyeteg szerepét első körben Ryan Goslingnak szerették volna adni, ő azonban nem élt a lehetőséggel. Így kapott szerepet a talán kevésbé ismert Dan Stevens a filmben.

A beszélő falióra Ian McKellen hangján szólalhat majd meg az eredeti nyelvű filmben. Ez különleges dolog, hiszen a színésznek már az 1991-es filmben is felajánlották ezt a lehetőséget. A falióra karakterének lehetett volna hangadója, akkor azonban nem kért ebből. Úgy tűnik viszont, hogy az élőszereplős változatból semmiképpen sem szeretett volna kimaradni.

Magyar nyelvű film előzetes