3+1 miért jó külföldön élni? És 3+1 miért nem?

A sztár pár tavasszal hagyja el az országot. De nem véglegesen! Mit gondolsz, miért jó elköltözni Magyarországról, és mi lehet, ami itthon marasztal vagy hazahív?

as0

Ami jó külföldön

1.  Istenes Bence új benyomásokra, impulzusokra vágyik – ezt megadja egy új környezet. Ha megteheted és van megtakarított pénzed vagy állandó pénzforrásod, akkor választhatsz melegebb éghajlatot is.

Olcsóbb élni Ázsia, Afrika, Közép- és Dél-Amerika országaiban. Vannak szigetek, települések, ahol kifejezetten ilyen nemzetközi kolóniák alakultak ki. Garantáltak az új hatások, a korábbi értékrendek átalakulása.

<<<Letölthető önéletrajz minták!>>>

Fisherman´s Friend Strongman Run, Flachau Salzburg, 20160716 Foto: wildbild, Herbert Rohrer

2. Bence beszél a nyelvtanulásról, illetve korábbi nyelvtudás felfrissítéséről. Gyermekük kétnyelvű közegben nő fel – garantált a kétnyelvűség. A gyermekekben kevesebb a gát és az előítélet. Könnyebben tanulnak nyelveket, és azt tekintik természetesnek, amiben felnőnek.

3. Istenes Bence szakmai nyitásról beszél. A hazaitól eltérő szakmai közegről és egy jóval nagyobb ország, jóval nagyobb piacának lehetőségeiről. Valóban nehéz ezzel egy kisebb országnak versenyezni. Egyszerűen nincs annyi ember és fizetőképes kereslet, ezért kisebb a szétosztható “torta”.

as1

3+1. Itthon többet fogsz érni. Jól mutat az önéletrajzban a külföldi tapasztalat. Lesz egy újfajta munkahelyi tapasztalatod, amitől jobb munkaerő lehetsz: a kint szerzett új látásmód

Ami jó itthon

1   A család, a barátok. Biztonságos környezet, jól ismert emberek, kipróbált kapcsolatok. Ez abban az esetben érvényes, ha jóban vagy a családoddal. Ha hűvös és kényesen, egyensúlyozó diplomáciai kapcsolatban vagytok, ez nem fog itthon marasztalni.

as4

$$$ Jól fizető munkák diplomásoknak! $$$

2. Munka kereséskor tudod, hogy kihez fordulj vagy jó munkahelyed van. Ez nyilván abban az esetben érvényes, ha így van. Ha adósságod van egy bank felé, vagy nem tudod kinél keress segítséged, amikor munkát váltasz, akkor nem. Ha nem találsz jó ajánlatot a szakmádban, akkor sem.

3. A kultúra, a közös nyelv, a magyar nyelvű színház, magyar együttesek, koncertek, könyvtárak. Ezt külföldön általában nem, ritkán, kis számban, drágábban éred el. Ha nem annyira vagy fontosak ezek számodra, akkor könnyebben vagy távol tőlük.

as3

3+1. Jó itthon, és kész! Ez amolyan érzelmi dolog, indok nélkül.

 

<<<Angol nyelvi tesztekhez katt ide!>>>

 

Ha tetszett, vagy megosztanád, itt megteheted: