a-konyvelo-poszterMagyar cím (Korhatár): A könyvelő (12E)
Eredeti cím: The Accountant
Műfaj: Krimi, Dráma, Thriller
Játékidő / Technikai információ: 128 perc / 2.35 : 1
Mozipremier (USA): 2016. október 14.
Mozipremier (Magyar): 2016. október 27.
DVD / Blu-Ray megjelenés:
Rendező: Gavin O’Connor
Forgatókönyvíró: Bill Dubuque
Filmstúdió: Warner Bros.
Magyar forgalmazó: InterCom

Ben Affleck egy nem mindennapi könyvelőnek áll új filmjében. Egy különleges férfi alakít, akit igazi rosszfiúk kezdenek üldözni. Viszont ők sem tudják, hogy pontosan kivel is húztak ujjat.

Történet

Chris Wolff (Ben Affleck) egy kitűnő könyvelő. Többségében szabadúszóként dolgozik, ráadásul nem is mindig csak a tisztességes embereknek segít be. Viszont amellett, hogy egy zseni, autista is. Kerüli az embereket, egyedül él és nem is vágyik társra.

Egy új ügy kapcsán azonban mellé szegődik egy munkatársa (Anna Kendrick), akivel hamar együtt kell menekülniük a rosszfiúk elől. A két szakember ugyanis egy robotokat tervező gyár könyvelésébe igyekszik besegíteni. Ám eközben meglepő dolgokra lesznek figyelmesek. Elsumákolt dollármilliókra és hatalmas eltérésekre. Természetesen vannak olyanok, akiknek ez nem tetszik, ezért felbérelnek egy volt különleges ügynököt, hogy ölje meg a könyvelőket. Azonban Chris nem az a fajta, akinek nincs vér a pucájában. Tartogat néhány halálos meglepetést.

Szereplők

Ben Affleck, Anna Kendrick, Jon Bernthal, J.K. Simmons, John Lithgow, Jeffrey Tambor, Alison Wright, Cynthia Addai-Robinson, Daeg Faerch, Gregory Alan Williams, Ron Yuan, Fernando Chien, Dennis Keiffer, Jason Davis, Gary Basaraba,

Képek

a-konyvelo-jelenetfoto-01 a-konyvelo-jelenetfoto-02 a-konyvelo-jelenetfoto-03 a-konyvelo-jelenetfoto-04 a-konyvelo-jelenetfoto-05 a-konyvelo-jelenetfoto-06 a-konyvelo-jelenetfoto-07

 

 

a-konyvelo-jelenetfoto-10

Érdekességek

A könyvelő Bill Dubuque második forgatókönyve. Korábban is egy címes darabot jegyzett. A Robert Downey Jr. főszereplésével készült A bírót. Érdekesség lehet, hogy Dubuque forgatókönyve már 2011-ben elkészült, azóta várt arra, hogy végre megfilmesítsék. A rendezést pedig a New Yorki születésű Gavin O’Connor kapta, akitől korábban a Warrior – A végső menetet vagy a Zsaruk becsületét láthattuk.

Anna Kendrick számára valamilyen szinten testhez álló volt a szerep. Az édesanyja valóban könyvelőként dolgozott. A szereposztás egészen komoly. Ben Affleck és J. K. Simmons ugyanis mindketten Oscar-díjas színészek. Anna Kendrick és John Lithgow pedig ugyan nem kaptak még aranyszobrot, de mindkettőjüket jelölték már.

A filmben szereplő színészekben van azonban még másik közös dolog is. Sokan közülük szerepeltek már képregényes feldolgozásokban. Ben Affleck esetében nem kell magyarázni a dolgot, a Warner Bros. kötelékében Batmanként láthattuk nem rég és láthatjuk 2017-ben. Sőt korábban a Daredevil mozifilmben is alakított képregényhőst. J. K. Simmons és Cynthia Addai-Robinson ilyen szempontból szintén zenészek. Sőt a filmben feltűnik majd Jon Bernthal is, aki a The Walking Dead-ből is ismerős lehet. Valamint a Daredevil sorozatban ő volt Punisher.

Magyar nyelvű film előzetes

IMDb értékelés: 8,0 pont (/10)

Forrás: Storks IMDb adatlap

A könyvelő [The Accountant] (2016. október 27.)
8Elért pontszám