assassins-creed-poszterMagyar cím (Korhatár): Assassin’s Creed (12E)
Eredeti cím: Assassin’s Creed
Műfaj: Akció, Kaland, Fantasy,
Játékidő / Technikai információ: – perc / 2.35 : 1 – 3D verzió,
Mozipremier (Francia): 2016. december 21.
Mozipremier (Magyar): 2016. december 29.
DVD / Blu-Ray megjelenés:
Rendező: Justin Kurzel
Forgatókönyvíró: Bill Collage, Adam Cooper,
Filmstúdió: Regency Enterprises, Ubisoft Motion Pictures,
Magyar forgalmazó: InterCom

Az Ubisoft nagysikerű játéka, a több folytatást megélt Assassin’s Creed végre a vásznon is megelevenedik. A gyártó saját kezébe vette a lebonyolítást és semmit sem bíztak a véletlenre, neves rendezőt és jó nevű színészeket szerződtetek, hogy minden idők legjobb játék adaptációja legyen a végeredmény.

Történet

Callum (Michael Fassbender) egy átlagosnak tűnő fazon, akiben nem sok különleges van, csaposként keresi a kenyerét, ám egy nap lecsap rá az egyik nagyvállalat. A cég emberei nem a sörcsapolási kunsztjaira kíváncsiak, hanem egy Animus nevű gépbe tuszkolják, amitől a férfi tudatát visszaküldik a spanyol inkvizíció idejére. Ősei emlékeit felhasználva kell megtalálnia egy hatalmas erejű, ősi fegyvert egy elképesztő kalandba keveredve.

Szereplők

Michael Fassbender, Marion Cotillard, Ariane Labed, Jeremy Irons, Brendan Gleeson, Brian Gleeson, Michael Kenneth Williams, Callum Turner, Cali Nelle, Coco König, Matias Varela, Denis Ménochet, Carlos Bardem, Octavia Selena Alexandru, Christopher Whitlow,

Képek

assassins-creed-jelenetfoto-01 assassins-creed-jelenetfoto-02 assassins-creed-jelenetfoto-03 assassins-creed-jelenetfoto-04 assassins-creed-jelenetfoto-05 assassins-creed-jelenetfoto-06 assassins-creed-jelenetfoto-07 assassins-creed-jelenetfoto-08 assassins-creed-jelenetfoto-09 assassins-creed-jelenetfoto-10

Érdekességek

Az Ubisoft azonos címet viselő játéka hatalmas siker volt a gamerek körében, a filmmel kapcsolatos várakozások pedig meglehetősen magasan tartják a lécet. A gyártó úgy döntött, hogy a nagyvásznas debütálásra egy új sztorival spékelik meg az játék történetét, ami ilyen tekintetben az egykori játékosoknak is újdonság lesz, ám jó néhány kikacsintásra számíthatnak az igazi rajongók a filmben.

A főszerepet Michael Fassbender kapta, az Ubisoft semmit sem akart a véletlenre bízni, bár a színész saját bevallása szerint nem azért kapta a szerepet, mert olyan nagy rajongója lett volna a játéknak, egy interjúban bevallotta, hogy akkor hallott először az egészről, amikor az Ubisoft megkereste a főszerep lehetőségével. Ennek ellenére nagyon örült a szerepnek, hiszen régóta tervezte, hogy valami hasonló jellegű fantasy történetben felbukkanna. Fassbender viszont dolgozott már játékgyártó csapattal, a Fable 3. részéhez kölcsönözte az egyik karakter hangját.

A stúdióvá avanzsáló játékgyártó ennek ellenére nagyon számított a színész szakértelmére és véleményére, az ő javaslatára érkezett a direktori székbe Justin Kurzel, valamint Marion Cotillard is ennek okán kapta meg a női főszerepet – Fassbender a Macbeth forgatásain dolgozott együtt korábban két kollégájával.

Érdekesség lehet, hogy a filmben látható spanyol inkvizíció korabeli jelmezeket több hónapig készültek, mindet kézzel varrták és mindegyikből több változat is készült.

Magyar nyelvű film előzetes