Az almakúra – más kalóriaszegény étellel színesítve étrendünket – hamar eltüntet néhány felesleges kilónkat.

Az almakúra tulajdonképpen nem más, mint rendszeres gyümölcsnapok beiktatása életünkbe, de csak almával. Javasolt hetente két napon csak és kizárólag almát fogyasztani. A hét többi napján az étkezésre nincs semmilyen megszorítás, de persze ha ütemesebben szeretnénk fogyni, akkor azért ne együk a “szabad” napokon se tele magunkat mindenféle földi jóval!

images4

 

A kúra előnye, hogy nem jár semmi komolyabb megkötöttséggel, nagyon egyszerű a megvalósítása, és kevés előkészülettel jár. Kevésbé terheli meg a szervezetet, a megvonási tünetek szinte észrevétlenek maradnak, így munka mellett is könnyű elvégezni

Ballaszt-anyagban gazdag, kalóriában szegény és gyorsan laktat anélkül, hogy a szervezetünket kalóriákkal terhelné.

images5

 

Amit az almáról tudni érdemes:

Az alma kalóriaértéke alacsony, 100g mindössze 40 kalóriát tartalmaz, biológiai értéke azonban magas!

  • Elsősorban könnyen emészthető elemeket, főleg gyümölcscukrot tartalmaz.
  • Az almában több, mint 25 ásványi anyag található. Egyebek között: kálium, amely a szív- és érrendszert, valamint az idegrendszer működését serkenti, magnézium, amelynek hiánya kimerültséghez, idegességhez vezet, kalcium, amely a véralvadásban, a csont- és a fogképzésében, az izommunkában játszik szerepet, továbbá foszfort, ként és nátriumot.
  • Viszonylag sok C-vitamin van az almában. A vitaminok kétharmada a héjban  található, közvetlenül alatta, ezért lehetőleg héjastul fogyasszuk.
  • Nagy előnye az almának, hogy sok benne az emésztést javító pektin, ami segít a káros anyagok, pl. a koleszterin, vagyis az emésztetlen élelem eltávolításában.
  • Az almában lévő savak javítják az emésztést és tisztítják a szájüreget.