Ajándékcsomagolási 1×1

Megvallom, az első ötlet volt az, ami elindította az ötletlavinát. Nézzük mire jutottunk 10 pontban?

1  A Skála Coop és Centrum Áruházas zacskók régi, békebeli világát idézik. Reméljük gyorsan lebomló műanyagból készült, mert ha kihal a bolygó és csak ezt találják utánunk a Marslakók, különös módon fogunk bevonulni az Univerzum történetébe.
cs2

2. Ha már zacsi, akkor legyen stílusos akár tüll, akár brokát, akár selyem… Mintás vagy egyszínű. Olyan, amit jó megérinteni, átvenni. Ha van varrógéped, villámgyorsan készen vagy vele. Utána akár szövetragasztóval vagy textilfilccel is ráteheted a díszítést.

cs3

3. Nem csak a szívemnek oly kedves mályva miatt érdekes. A masni miatt akadt meg rajta a szemem. Kicsit más, mint a megszokott, ettől kedvesebb és nagyvonalúbb.
cs1

4. Mint a DIY- és az ökomegoldások barátja megörültem ennek a kis karácsonyi egyszerű, de nagyszerű alkotásnak. A csillámos csillag a kupakon minden 10 év alatti kislány gyengéje lesz. Apró édességek vagy üveggolyók kerülhetnek bele.

cs4

5. Nagy kedvencem a natúr csomagolóív. A sima csomagolásra szalagot vagy díszt tehetsz, filctollal vagy krumplinyomdával díszítheted… Festeni is lehet rá, mert a vastagsága miatt nem ázik át. Igazi mekkája a jó fantáziájú alkotóknak!

cs5

6. Újság- vagy kottapapír. Az ismétlődő minták, a fekete fehér kontraszt tetszetős alap. Mivel egyre kevesebb újságot olvasunk, és egyre többen nem kérünk reklámanyagot, időben gondoljunk rá, hogy beszerezzük a megfelelő alapanyagot.

cs6

7. Időzzünk még egy kicsit az újságpapírnál. Sokkal több ötlet hozható ki belőle, mint elsőre gondolnánk. Tekints rá kreatív papírként, és használj főcím nélküli, szinte csak kenyérbetűvel nyomott íveket.
cs7 8. A celofán és az üveg. Az áttetsző falú anyagok a semlegességükkel hangsúlyozzák a tartalmat. Akár egy könyvet is csomagolhatsz celofánba, ha szép szalagokat választasz hozzá. Ha nagyobb fenyőágat vagy dekort teszel rá, nem is látszik, hogy pontosan mit rejt.

cs11

9. Mi sem egyszerűbb, hogy kész dobozokat és masnikat vásárolsz. Beteszed a meglepetést, rápattintod a tetejét, és már teheted is rá a magától kunkorodott masnit.

cs8

10. Képeslapot és fotót is tűzhetsz az ajándékdobozodra, vagy egy füst alatt a szilveszteri bulid meghívóját.

 cs10