Időről-időre kis közösségek alakulnak ki a facebookon egy-egy új játékra. A teljesség igénye nélkül: megismerhettük ismerőseinket régi fotóival, volt recept-és vers lánc is. Most a leghosszabb szóláncot készíti a facebook virtuális közössége.

A leghosszabb szóláncról beszélgetve szerkesztőségünkben azonnal élénk vita kezdődött, mi mivel csatlakozhatnánk az új őrülethez. Most figyeljetek!

kozos_munka_1

Úgy indult, hogy egyikünk a pécsi Csontváry Kosztka Tivadar utcában élt sok éven át. Ezzel azonnal megnyerte a szerkesztőség leghosszabb nevű utcájában lakó címet. Rögtön valaki rávágta – ezért jók ezek a közös csapatépítős kávézások – , hogy kíváncsi lenne a Ferihegyi repülőtérre vezető útnál van-e hosszabb utcanév az országban.

Innen már csak egy ugrás volt a leghosszabb magyar településneveket megkeresni: Reformátuskovácsháza, Péliföldszentkereszt, Nemesboldogasszonyva, Jászfelsőszentgyörgy, Balatonszentgyörgy, Nyugotszenterzsébet, Szentkirályszabadja.

kos_nyer_1

Itt is kialakult némi vita, mert volt, aki meg mert volna esküdni, hogy az nem Nyugot, hanem Nyugodtszenterzsébet. Állította, hogy ő egész életében így írta és ejtette ennek a településnek a nevét. Ő most vesztett!

Extra hosszú szavakat nézelődve pedig valaki kibökte a megszentségteleníthetetlenségeskedéseitekért. Ezt még magyarórán tanulta. Nagy nevetés lett, és megszámolva sokáig örültünk, hogy megvan a leghosszabb magyar szó 44 betűvel. Egészen addig örültünk, amíg fel nem hívtuk egy telekocsizó ismerősünket, aki útközben mindig jópfofa dolgokat hall, hogy na, tuti, hogy ennél hosszabb szót nem tud. Röviden válaszolt: elkelkáposztástalaníthatatlanságoskodásaitokért. Amikor megszámoltuk lefagyott az arcunkról a mosoly: 47 betű. Ő nyert!