Register
A password will be e-mailed to you.

Fanni elkelt

Négy év randevúzás után Hajmássy Péter megkérte Weisz Fanni kezét. Az eseménynek talán az lehetett az egyik előzménye, hogy Fanni szülei nem tartották komoly “érdeklődőnek” Pétert.

Ki a vőlegény, Hajmássy Péter?
wf6

Modell. 2009-2011-ig a Falco SZOVA KC Szombathely felnőttcsapatának korosztályos válogatottja volt. Magyar Kupa ezüstöt nyert, majd alsóbb osztályban kosarazott. Ez után váltott a modell szakmára.

Milyen a kapcsolat?

Fanni szülei a fiúnak érdekei fűződnek ahhoz, hogy Fannival járjon. Nem hisznek abban, hogy igaz szerelemmel szereti lányukat. Ez a nézet különbség nemrégiben vitáig fajult, és történt némi összeveszés a szülői házzal.

wf4

Beszéljünk Fanniról!

2011-ben Pécs város arca lett Vujity Tvrtko kezdeményezésére, és ebben az évben játszott még a Jóban Rosszban című teleregényben is. Egy pécsi iskolában ez után választható délutáni különóra lett a jelnyelv. Fanni egyébként hallássérültként született  1992. szeptember 18-án Pécsett. Szépségkirálynő, modell, színésznő, író és esélyegyenlőségi aktivista.

wf5

A legtöbben mégis szilveszterről emlékeznek rá, hiszen 2012, 2013, 2014 végén,  Áder János köztársasági elnök újévi köszöntőjét fordította jelnyelvere, a Sándor-palotából tartott közvetítésen.

A 2015- ös Milánói Világkiállításon, Magyarország arca és háziasszonya. 2016-ban jelent meg első könyve a Hallatlan Vakáció. A könyv témája nem meglepő: egy siket lányról szól.

wf2

Hogy került a modell szakmába?

2007 szeptemberében volt egy modellválogató a Komló Expon, ahol Fanni az eredményhirdetésig nem “bukott le”, hogy nem hallja környezetét. A családja a nézőközönség soraiból irányítva őt, támogatta a lányt és “súgott neki”.

Fanninak volt hallókészüléke, de olyan feltűnő méretű darab, hogy azt nem tudta volna elrejteni a kifutón. Ezért volt a szokottnál is elszigeteltebb, de mégis találékonyabb. Ekkor történt, hogy Páva Zoltán, Komló polgármestere, a zsűri elnöke, felajánlotta segítségét. Gyűjtést szerveztek egy korszerűbb, kisebb, fül mögötti készülékre. A gyűjtés eredményesen zárult, holott 2,5 millió forintot kellett összegyűjteni. Ekkor már kiderült, hogy Fanni iránti szimpátia milyen erős.

wf0

Érdekes lehet még, hogy az Afrikai-Magyar Egyesület -, mely a kontinens hátrányos helyzetű emberekein, a fogyatékosság elfogadásán dolgozik . szóvivője. Így lett Európa első siket sajtószóvivője Weisz Fanni.