Fanni elkelt

Négy év randevúzás után Hajmássy Péter megkérte Weisz Fanni kezét. Az eseménynek talán az lehetett az egyik előzménye, hogy Fanni szülei nem tartották komoly “érdeklődőnek” Pétert.

Ki a vőlegény, Hajmássy Péter?
wf6

Modell. 2009-2011-ig a Falco SZOVA KC Szombathely felnőttcsapatának korosztályos válogatottja volt. Magyar Kupa ezüstöt nyert, majd alsóbb osztályban kosarazott. Ez után váltott a modell szakmára.

Milyen a kapcsolat?

Fanni szülei a fiúnak érdekei fűződnek ahhoz, hogy Fannival járjon. Nem hisznek abban, hogy igaz szerelemmel szereti lányukat. Ez a nézet különbség nemrégiben vitáig fajult, és történt némi összeveszés a szülői házzal.

wf4

Beszéljünk Fanniról!

2011-ben Pécs város arca lett Vujity Tvrtko kezdeményezésére, és ebben az évben játszott még a Jóban Rosszban című teleregényben is. Egy pécsi iskolában ez után választható délutáni különóra lett a jelnyelv. Fanni egyébként hallássérültként született  1992. szeptember 18-án Pécsett. Szépségkirálynő, modell, színésznő, író és esélyegyenlőségi aktivista.

wf5

A legtöbben mégis szilveszterről emlékeznek rá, hiszen 2012, 2013, 2014 végén,  Áder János köztársasági elnök újévi köszöntőjét fordította jelnyelvere, a Sándor-palotából tartott közvetítésen.

A 2015- ös Milánói Világkiállításon, Magyarország arca és háziasszonya. 2016-ban jelent meg első könyve a Hallatlan Vakáció. A könyv témája nem meglepő: egy siket lányról szól.

wf2

Hogy került a modell szakmába?

2007 szeptemberében volt egy modellválogató a Komló Expon, ahol Fanni az eredményhirdetésig nem “bukott le”, hogy nem hallja környezetét. A családja a nézőközönség soraiból irányítva őt, támogatta a lányt és “súgott neki”.

Fanninak volt hallókészüléke, de olyan feltűnő méretű darab, hogy azt nem tudta volna elrejteni a kifutón. Ezért volt a szokottnál is elszigeteltebb, de mégis találékonyabb. Ekkor történt, hogy Páva Zoltán, Komló polgármestere, a zsűri elnöke, felajánlotta segítségét. Gyűjtést szerveztek egy korszerűbb, kisebb, fül mögötti készülékre. A gyűjtés eredményesen zárult, holott 2,5 millió forintot kellett összegyűjteni. Ekkor már kiderült, hogy Fanni iránti szimpátia milyen erős.

wf0

Érdekes lehet még, hogy az Afrikai-Magyar Egyesület -, mely a kontinens hátrányos helyzetű emberekein, a fogyatékosság elfogadásán dolgozik . szóvivője. Így lett Európa első siket sajtószóvivője Weisz Fanni.