mestergyilkos-poszterMagyar cím (Korhatár): A mestergyilkos: Feltámadás (16)
Eredeti cím: Mechanic: Resurrection
Műfaj: Akció, Thriller, Krimi,
Játékidő / Technikai információ: – perc / 1.85 : 1
Mozipremier (Francia): 2016. augusztus 24.
Mozipremier (Magyar): 2016. szeptember 1.
DVD / Blu-Ray megjelenés:
Rendező: Dennis Gansel
Forgatókönyvíró: Philip Shelby, Tony Mosher,
Filmstúdió: Chartoff-Winkler Productions, Davis-Films, ME2 Productions
Magyar forgalmazó: Freeman Film

Jason Statham ismét profi bérgyilkosnak áll és magára húzza Arthur Bishop karakterét. A korábban Charles Bronson által megformált figura Statham alakításában másodszor is a vászonra vándorolhat.

Történet

Arthur Bishop (Jason Statham) azt hitte, hogy sikerült leszámolnia sötét és félelmetes múltjával, miután egyik legnagyobb ellensége elrabolta tőle szerelmét. Bishopnak azonban ismét akcióba kell lendülnie, hogy végezzen három emberrel. A feladat szinte lehetetlennek ígérkezik. Három fontos és nagyon védett embert kell likvidálnia. Ráadásul minden esetben balesetnek kell feltüntetnie a történteket. Bishop persze ebben a legjobb, hiszen egy igazi mestergyilkos, viszont most mégis élete talán legnehezebb és izzasztóbb küldetése vár rá.

Szereplők

Jason Statham, Jessica Alba, Tommy Lee Jones, Michelle Yeoh, Natalie Burn, Yayaying Rhatha Phongam, Sam Hazeldine, John Cenatiempo, Raicho Vasilev, Aaron Brumfield, Katrina Grey, Tomer Oz, Damian Mavis, Rachel O’Meara, Eoin O’Brien,

Képek

mestergyilkos-poszter-jelenetfoto-01-150x150 mestergyilkos-poszter-jelenetfoto-02-150x150 mestergyilkos-poszter-jelenetfoto-03-150x150 mestergyilkos-poszter-jelenetfoto-04-150x150 mestergyilkos-poszter-jelenetfoto-05-150x150 mestergyilkos-poszter-jelenetfoto-06-150x150 mestergyilkos-poszter-jelenetfoto-07-150x150 mestergyilkos-poszter-jelenetfoto-08-150x150 mestergyilkos-poszter-jelenetfoto-09-150x150 mestergyilkos-poszter-jelenetfoto-10-150x150 mestergyilkos-poszter-jelenetfoto-01 mestergyilkos-poszter-jelenetfoto-02 mestergyilkos-poszter-jelenetfoto-03 mestergyilkos-poszter-jelenetfoto-04 mestergyilkos-poszter-jelenetfoto-05 mestergyilkos-poszter-jelenetfoto-06 mestergyilkos-poszter-jelenetfoto-07 mestergyilkos-poszter-jelenetfoto-08 mestergyilkos-poszter-jelenetfoto-09 mestergyilkos-poszter-jelenetfoto-10

Érdekességek

Habár a 2011-ben bemutatott A mestergyilkos nem volt egy eget rengető siker, mégis korrekt számadatokat produkált, így a gyártóstúdió úgy döntött, hogy érdemes lehet próbát tenni a folytatással. Alapvetően egy remake-ről van szó, hiszen A mestergyilkos egy 1972-es alkotás volt eredetileg. A főszerepben akkor Charles Bronson szereplésének örülhetett a közönség. A végeredmény egy korrekt akciódús film volt. Ezt szerette volna újjáéleszteni 2011-ben a Millennium Films. Simon West rendezésében egy inkább B-szagú, de meglehetősen jól sikerült akciófilm született. A stúdió pedig úgy érezte, hogy egy folytatást még mindenképpen ki lehet préselni a történetből.

Oka lehet ennek az is, hogy Jason Statham, habár az elmúlt időszakban kevesebb filmben volt látható, mégis az egyik első számú akciófigurának számít napjainkban. Legutóbb a Halálos iramban 7. részében láthattuk, de nyugalom ott lesz a folytatásban is. Az ő nevét megtámogatták még egy kicsit. Így a filmben Tommy Lee Jones is szerepet kapott, míg női fronton Jessica Alba és Michelle Yeoh jelenthet erősítést.

A rendezést ez alkalommal egy német direktorra bízták. Arra a Dennis Gansel-re, aki annak idején a Csajok a csúcson című filmmel hívta fel magára a figyelmet. Később viszont ő készítette el a Mi vagyunk az éjszaka című horror beütésű alkotást, de a jól sikerült A hullám című thriller is az övé. Érdekesség lehet, hogy a rendezőnek 14 év után ez az első filmje, amelyben nem szerepel a berlini születésű Max Riemelt.

Magyar nyelvű film előzetes

IMDb értékelés: 5,6 pont (/10)

Forrás: Mechanic: Resurrection IMDb adatlap

A mestergyilkos: Feltámadás (2016)
5.6Elért pontszám