melytengeri-pokol-plakatMagyar cím (Korhatár): Mélytengeri pokol (12E)
Eredeti cím: Deepwater Horizon
Műfaj: Dráma, Katasztrófa
Játékidő / Technikai információ: – perc / –
Mozipremier (USA): 2016. szeptember 30.
Mozipremier (Magyar): 2016. szeptember 29.
DVD / Blu-Ray megjelenés:
Rendező: Peter Berg
Forgatókönyvíró: Matthew Michael Carnahan, Matthew Sand
Filmstúdió: Lionsgate
Magyar forgalmazó: Freeman Film

A film címadása talán megtévesztő lehet. Esetünkben ugyanis nem egy csúf óriáspolip vagy cápa tombolása kapja a főszerepet. Ehelyett egy megtörtént esetet kapunk Mark Wahlberg és John Malkovich főszereplésével.

Történet

Mike Williams (Mark Wahlberg) ismét elutazik otthonról. Hátrahagyja szeretett feleségét (Kate Hudson) és kislányát, hogy a Deepwater Horizon olajfúró toronynál teljesítsen szolgálatot. Mike vezető elektrotechnikus, aki nem először dolgozik kemény körülmények között. Azonban az, amit a Mexikó-öbölben tapasztal túl tesz minden eddigi élményén.

A fúrótornyot üzemeltető cég egyik befolyásos embere (John Malkovich) ugyanis mindenáron kísérleti fúrást rendel el. Teszi ezt annak ellenére, hogy a tesztek kétes eredményeket mutatnak és a munka akár életveszélyes is lehet. A baj pedig meg is történik, veszélyes gázok törnek át a kutat lezáró betonon, ami egy hatalmas robbanáshoz vezet.

A tökéletesnek hitt biztonsági rendszer is csődöt mond, így hőseinknek meg kell küzdenie a mindent felemésztő lángokkal. Mike-nek és 125 társának minden lélekjelenlétére szüksége van ahhoz, hogy túléljék a robbanást és a pusztító tűzvészt.

Szereplők

Dylan O’Brien, Mark Wahlberg, Kate Hudson, Kurt Russell, Ethan Suplee, John Malkovich, Gina Rodriguez, Sue-Lynn Ansari, Brad Leland, J.D. Evermore, Allyson Leigh Jordan, Julia Holt, Joe Chrest, Douglas M. Griffin, David Maldonado,

Képek

melytengeri-pokol-jelenetfoto-01 melytengeri-pokol-jelenetfoto-02 melytengeri-pokol-jelenetfoto-03 melytengeri-pokol-jelenetfoto-04 melytengeri-pokol-jelenetfoto-05

Érdekességek

Peter Berg rendező már korábban is remek filmekkel hívta fel magára a figyelmet. Ő dirigálta A királyságot és a Hancock című mozit, de a szintén Mark Wahlberg főszereplésével készült A túlélő esetében is az ő kezében volt a gyeplő. Érdekes szösszenet lehet, hogy a producerek úgy keresték meg Mark Wahlberget, hogy egy idősebb és egy fiatalabb férfiszínészt szeretnének a főszerepekre megnyerni. Wahlberg ekkor elkezdett körbe telefonálni, első körben úgy gondolta, hogy Jack Nicholson kiváló volna az idősebb férfi szerepére. Aztán kiderült, hogy ezt a szerepet neki szánják, a fiatalabb főhőst pedig Dylan O’Brien alakíthatja. Kate Hudson Wahlberg karakterének feleségét alakíthatja, így lehetősége nyílt arra, hogy együtt dolgozzon mostohaapjával – ugyanis Kurt Russell is szerepet kapott a Mélytengeri pokolban.

A film elkészítéséhez egyébként egy minden eddiginél nagyobb díszletet húztak fel a készítők. Összességében másfél millió kilogramm acélt használtak fel a munkálatok során.

A megtörtént katasztrófa túlélői közül néhányan élesen bírálták a filmeseket, úgy gondolták, hogy tiszteletlenség a film elkészítése a balesetben elhunyt férfiakkal szemben.

Magyar nyelvű film előzetes

IMDb értékelés: 7,5 pont (/10)

Forrás: IMDb adatlap

Mélytengeri pokol (2016)
7.5Elért pontszám