bezarva-poszterMagyar cím (Korhatár): Bezárva (16E)
Eredeti cím: Shut In
Műfaj: Dráma, Thriller
Játékidő / Technikai információ: – perc / –
Mozipremier (USA): 2016. november 11.
Mozipremier (Magyar): 2016. november 24.
DVD / Blu-Ray megjelenés:
Rendező: Farren Blackburn
Forgatókönyvíró: Christina Hodson
Filmstúdió: EuropaCorp, Lava Bear Films, Transfilm International
Magyar forgalmazó: Big Bang Media


Naomi Watts újabb thrillerben mutathatja meg tehetségét. A Bezárva című filmben egy gyermekpszichiátert alakít, aki egy New England-i hóviharba veti magát, hogy megtalálja egyik betegét.

Történet

Mary (Naomi Watts) férje halála óta szinte remeteként él New England egy kissé kies vidékén. Nem teljesen egyedül, ugyanis a gyerekpszichiáterként dolgozó nő egyedül neveli vegetatív állapotban lévő fiát. A fiú autóbalesetet szenvedett, ez volt az a szörnyűség, melynek során Mary a férjét el is vesztette.

New England-ra hamarosan szörnyű, már-már pusztító erejű hóvihar csap le, Mary viszont ekkor kapja a hírt, hogy egyik betege, Tom eltűnt. A nő úgy dönt, hogy habár több furcsa és nyugtalanító dolog is történt, mégis megpróbálja megtalálni a fiút, mielőtt a viharban örökre nyoma vész.

Szereplők

Charlie Heaton, Naomi Watts, Jacob Tremblay, Oliver Platt, David Cubitt, Crystal Balint, Clémentine Poidatz, Ellen David, Tim Post, Alex Braunstein

Képek

bezarva-jelenetfotok-04-450x452 bezarva-jelenetfotok-03-150x150 bezarva-jelenetfotok-02-150x150 bezarva-jelenetfotok-01-150x150

Érdekességek

A film történetét Christina Hodson írta meg. Ez az első szkriptje, amelyből filmet készítettek. Igaz időközben leforgatták az Unforgettable című thrillert is, amely szintén Hodson tollából való. Egy exfeleségről szól, aki úgy dönt, hogy pokollá teszi férje új feleségének életét.

A rendezői teendőket a forgatásokon Farren Blackburn látta el. Ő korábban, mint sokan mások, rövidfilmekkel kezdte karrierjét. Ezt követően aztán a sorozatok világába kalandozott. Az itthon is bemutatott szériák közül a Doktorok néhány részét, a Holby Városi Kórház epizódjait dirigálta. De dolgozott nem régiben a Daredevil sorozaton is. 2013-ban egy mozifilmet is készített. Az volt az Istenek kalapácsa, egy vikinggel tűzdelt kaland.

A film főszerepére sikerült megnyerni a kétszeres Oscar-jelölt Naomi Watts-ot. A színésznő több kasszasikerből is ismerős lehet, játszott a 2005-ös King Kong feldolgozásban és A lehetetlenben is. Viszont a thriller és horror sem áll tőle távol, talán A körből is emlékezhetünk rá.

A filmben A szoba fiatal sztárja, Jacob Tremblay is szerepet kapott. A kanadai fiú nem rég a Mielőtt felébredek című filmben is remek alakítást nyújtott.

A férfi szereplők körét pedig többek között a szintén kanadai Oliver Platt erősíti, aki a 2012-ből vagy az X-Men: Az elsőkből is ismerős lehet.

Magyar nyelvű film előzetes

IMDb értékelés: 4,7 pont (/10)

Forrás: IMDb adatlap


Bezárva (2016. november 24.-től)
4.7Elért pontszám