Ha a párom anyja jön – az jó. Ő fiatalos, érzi a határokat, tudja, mikor kell visszavonulni, örülünk neki, még marasztaljuk is, amikor menni készül. De ha azt mondjuk „jön az anyós”, akkor mint Szörnyella de Frász, közeledik egy lobogó, vészterhes asszonyság.

nagymama_2

  1. Előre tisztázzátok, ki mivel tölti az időt, hol lesz, hol kerüli a konfliktust. Ha ismeritek az érzékeny pillanatokat, azokat erre az időszakra hagyjátok ki az életetekből. Például, ha a párod nehezen viseli az édesanyját, menjen el nyugodtan focizni este. Ez még mindig mindenkinek a legkellemesebb megoldás.
  2. Találjátok ki, hogyan tudtok neki helyet adni a lakásban, hogy ő és ti is vissza tudjatok vonulni. Lehet, hogy ez első nekifutásra nem lesz annyira egyszerű, de érdemes átadni néhány napra a hitvesi ágyat, hogy a kedves mama lepihenhessen akár napközben is, miközben ti békésen kanasztáztok a másik szobában.
  3. Találjatok neki olyan programokat, találkozókat, amelyeket kedvel. Biztos szeret kávézni és sütit csipegetni, vásárolni vagy beülni egy kellemes gyógnagymama_4yfürdőbe. Talán szereti az operát vagy a színházat. Vehettek neki egyedül is jegyet, ha odakíséritek, utána pedig beültök vele egy italra, hogy elmesélje élményeit.
  4. Nagyon jó, ha olyan elfoglaltságot találsz, amiben ő is villanthat, és téged is érdekel vagy érdekelni fog. Biztos ügyesen rak el lekvárt, tud kötni, horgolni, ismeri a fél disznó feldolgozásának titkait vagy jól k
    ertészkedik. Esetleg szépen át tudja rakni a konyhaszekrényt, ha rendrakó típus.
  5. Biztos szeret mesélni lány koráról. A családról, szüleiről, régi eseményekről. Ezek nagyon értékes információk. Talán őt is jobban megérted, és a gyermekeidnek is fel tudod jegyezni ezeket az emlékeket. Mit csináltak, hol voltak akkor, amikor meg sem születtél.