Akik nem élik át személyesen azok számára szinte már természetes, hogy ha elmennek egy boltba, megpakolják kosarukat, akkor a vásárlás végén a kasszánál lévő eladók megmondják, mennyit kell fizetni és számlát adnak.

Ennél viszont többről van szó, ugyanis nekik is komoly képzésen kell elsajátítaniuk a kereskedelmi munka fortélyait. Ezenkívül gyakran előfordul, hogy a vásárlók ingerültek, és a vásárlással kapcsolatos dühüket az eladókon, raktárosokon, áruházi dolgozókon vezetik le. Ez senki számára nem kellemes, az ilyen esetekben viszont nekik meg kell őrizniük hidegvérüket, és nem veszekedésbe bocsátkozni. Ez emberileg is nehéz feladat, főleg, mert olyan dolgokért hibáztathatják őket, amik nem is az ő hatáskörük, tehát valójában nincs is közük a vitát kiváltó okhoz.

A készletezési, raktározási feladatot is csak olyan emberek képesek elvégezni, akik lelkiismeretesen dolgoznak, így precízen és hiba nélkül tudják elvégezni a feladatokat. Ezek a munkák ráadásul gyakran késő este, vagy éjjel történnek, amikor nincsenek vásárlók a boltokban, így az életünkben természetes fáradtsággal is meg kell küzdeniük, közben pedig pontosan kell elvégezni munkájukat.

Ezt a fajta munkát sajnos nagyon sokan nem becsülik meg, viszont mégis komoly feladataik vannak, és sok mindenben vannak segítségünkre, annak ellenére, hogy sokunk már természetesnek veszi eladói tevékenységeiket.

Ha valaki úgy érzi, hogy ezen a terepen ő otthonosan mozogna és érdekli a kereskedelem, az eladás és értékesítés, akkor mindenképp végezzen el egy Élelmiszer-, vegyiáru eladó tanfolyamot, ami után elindulhat ezen az úton, és olyan munkája lehet, amit szívesen végez.