A Mikulás nap legyen meglepetés – a kisgyerekek szemeiben csillogó boldogság, izgatottság és csodálkozás megérik az extra figyelmet és fáradalmat!

A tökéletes anyuka Már hetek óta Készül a Mikulás napra – összeírta, megvásárolta, elkészítette a szükséges kellékeket stb A valóság az, Hogy a lázas karácsonyi készülődésben Az utolsó pillanatban, jut eszünkbe, Hogy a Télapót otthon van Varjak a gyerekek! Természetesen a pánikban egyszerűbb leszaladni a boltba és venni Egy-Két télapós csokit, de ennél sokkal különlegesebb az, ha a Valami kedvenc finomság várakozik reggel a csizmákban ….

 

 

bd04b8678555792e8ad4ad01c1e8cf87

Ime néhány Egyszerű tipp:

  • Először is higgadjunk le. Pánik Helyett nézzük egy kamrát és hűtőszekrényt, Hogy fórumtémák Milyen alapanyagokkal rendelkezünk. Régi párnahuzatból, kardigánból, függönyből Készítsünk kis csizmákat – varrógéppel EZ kb 5 perc, de Kézzel is meg Lehel varrni (Egyszerű pelenkaöltéssel). Ha nincs időnk ERRE, a gyerekek megpucolt csizmáit is Fel Lehel használni.

csizma

  • Aprósüteményeket, mini muffinokat Nagyon könnyen és Gyorsan Lehel sütni – Vagy éjjel, amikor a gyerekek alszanak; Vagy Nappal, amikor óvodában vannak. Karácsonyi sütésmentes édességek szuper egyszerűek – ezekből készíthetünk kis szaloncukrokat Vagy a golyókat becsomagolhatjuk télapós celofánba.

 

196-VIDÁM-Karácsonyi-csokoládé-csomagolasok6619

  • Még egyszerűbb az, ha egy csokit megolvasztunk, átöntjük Egy lapos tepsi, betesszük a hűtőbe, és amikor Félig megkeményedett, Csillagos, télapós formákat szaggatunk. Kekszeket van Gyorsan megmártogathatunk olvasztott csokiba, Majd díszíthetünk drazsékkal, cukorkákkal. A szükséges alapanyagok könnyen beszerezhetők a legtöbb élelmiszerboltban. A finomságokat egyenként csomagoljuk lennie (kisgyerekek imádják a kicsomagolást!) És töltsük meg Vele a csizmákat.

1261_mikulas-sapkas-muffinok-Télapó-sütemény-házilag

  • A csizmákba tehetünk Még DIOT, mogyorót, narancsot stb – és apró ajándékokat is, de ezeket ne vigyük túlzásba, se a mennyiségüket, se AZ értéküket. A Mikulás napnak Nem a mennyiség a lényege!

aranyos-Mikulás

  • A megtöltött csizmákat akasszuk Fel AZ ablakba other díszekkel, pl virgáccsal, csillagokkal, hógolyókkal stb. Gyerekcsizmák esetében töltsünk Még egy télapós zacskót finomságokkal, Majd EZT tegyük egy csizmákba, Amit az ablakpárkányra vagy Az ajtóba helyezhetünk. Idősebb kisgyerekekkel Előző éjszaka pucoljuk meg a csizmákat, és tegyük ki az AZ ablakba vagy Az ajtóba!

 

1286_mikulas-sapka-Sütemények-Egyszerűen-tejszinhabbal

  • Ne feledjük el a virgácsot! Elég néhány csupasz gallyat gyűjteni, ezeket fújjuk le arany, ezüst Vagy fehér permet-vel. Ha nincs spray, gyerekragasztót keverjünk el vízzel Fele-Fele arányban, és mártsuk bele lisztbe, drazsékba, porcukorba stb. Vagy kössük ÁT szorosan a gallyakat cérnával, de Akar olvasztott csokiba is belemárthatjuk! Amikor megszáradtak a gallyak, Készítsünk Egy kis csokrot és kössük ÁT selyem Vagy papír szalaggal. Kész a Virgács!

14

  • A gyerekeket egy különleges reggeli is várhatja (amit Télapó készített) – az amerikai palacsinta tészta remek erre, ugyanis (fém) télapós formákban könnyen ki lehet sütni motívumokat (lásd karácsonyi sablonok), de lehet kísérletezni hagyományos palacsintával vagy omlettel is.
  • Ha van időnk és energiánk, rendezzünk egy Mikulás napi gyerekzsúrt!