Három hónap és vége az évnek. Ez nagyszerű lehetőség! Megéri-e várni olyan teendőkkel, amelyeket akár már most megtervezhetsz vagy megtehetsz? Fussuk át gyorsan az első lépéseket! Látogass vissza máskor is oldalunkra, mert karácsonyig még sok-sok tervezési, szervezési és kreatív ötletet kínálunk, hogy könnyebbé tegyük az év hátralévő részét, az adventet és az ünnepeket!

gyertya_1

1.  Gyűjtés. Akár papíron, akár telefonon, laptopon tervezel, az legyen mindig kéznél vagy hozzáférhető számodra. Ha ez nem megoldható, akkor találj ki egy B-verziós helyet az ötleteid, gondolataid gyűjtésére, ahonnan átvezeted az A-variációs terveződbe. Dolgozhatsz kulcsszavakkal, színkódokkal, rajzokkal vagy akár gondolattérképpel. Lehetnek különböző vastagságú színeseid, filceid, szövegkiemelőd, színes papírjaid különböző méretben és formában.

gondolat_grafika_1

2. Differenciálás. Bontsd fő tevékenységi körökre, amit tenni, intézni, vásárolni tervezel. A főbb halmazokba időrendjük, feloszthatóságuk és más szempontok alapján alpontok alakulnak ki. Lesz olyan tennivalód, amit másokkal kell összehangolnod. Lesznek olyanok is, amelyek minden évben az utolsó pillanatban jutnak eszedbe.

Idén garantáltan nem fogod elfelejteni. Nagy megkönnyebbülés lesz magad előtt látni az elkövetkezendő három hónapod!

ajandekdoboz_1

3. Ajándéklista. A szeretteidnek olyasmi, amire nagyobb energiát szánsz. A kollégák, diáktársak, távolabbi rokonok, szomszédok, tanárok, oktatók stb. kisebb projectek. Nagy örömet okozol azzal, ha a te(!) időd, tehetséged van az ajándékaidban!

Még megteheted, hiszen időben vagy, hogy új technikákat sajátíts el. Beiratkozhatsz egy nemez, varrás, horgolás, kötés, agyagozás, akvarell, jobb agyféltekés rajzolás, fafaragó, macaron vagy épp szappankészítő műhelyre vagy workshopra. A legjobb a személyes oktatás, de nézz rá az internetes tanfolyamokra is!

Hajrá, vágj bele!