Gondoltad volna, hogy gyűrűs és mutató ujjunk hossza megmutatja személyiségünket? Vakmerő? Hűséges? Vagy inkább nárcisztikus alkat?

Vajon ránk mennyiben jellemzőek ezek a tulajdonságok?

Csak nézzük meg a kezét, mert olvashatunk belőle.

A tanulmányok is igazolják, hogy az emberi test felépítéséből következtetéseket lehet levonni a személyiségjegyekre vonatkozóan.

Nézzük meg hát a kezünket! Gyűrűs vagy a mutató ujjunk hosszabb? Még az is előfordulhat, hogy egyforma.

Ujjaink hossza meghatározza személyiségünket.

Érdekes tény, hogy a férfiak kezének anatómiája másmilyen, mint a nőké, jellemzően nekik hosszabb gyűrűs ujjuk van, mint mutatóujjuk.

Mi ennek a magyarázata?

Azért lehetséges, mert más-más hormonális hatások érik a nőket és más a férfiakat és ez a különbség hatással van az egész testünk, így az ujjaik növekedésére is.

3 különböző típust különböztetünk meg gyűrűs ujj hosszúság szerint

A – Gyűrűs ujj hosszabb, mint a mutató ujj

noizona_ujj_hossz_a

Ezekre az emberekre a férfias hormonok, azaz a domináns viselkedés jellemző. Ezeket az embereket magabiztos fellépés, sokszor vakmerő cselekedetek jellemzik. Határozott fellépésének és erős személyiségének köszönhetően, nagyon jól boldogulnak az életben, elmondhatjuk hogy sikeresebbek az életben, mint azok akiknek a gyűrűs ujjuk rövidebb.

 

 B – Gyűrűs ujj rövidebb, mint a mutató ujj

noizona_ujj_hossz_b

A rövidebb gyűrűs ujjak rendelkezőek megbízhatóak, jellemző rájuk a segítő készség és az nagyfokú igazságérzet. Jellemzően magabiztosak, de befelé forduló alkatok, nem szeretnek szerepelni. Fontos nekik az elismerés. Kevés barátjuk van, de azokkal mély és igaz, sokszor életre szóló barátságokat kötnek. Szerelemben nem túl kezdeményezők.

 

C – Gyűrűs ujj ugyanolyan hosszú, mint a mutató ujj

noizona_ujj_hossz_c

Akiknek a mutató ujjuk épp olyan hosszú, mint a gyűrűs ujjuk, tipikusan a harmóniára és nyugodt életre vágyó emberek. Rendkívül fontos szerepet tölt be az életükben a család, szeretet és a lelki egyensúly. Rendszerető emberek és kerülik a konfliktusokat. Hűségesek a párkapcsolatban, párjukat egyenrangú félként kezelik.  Ezekre az emberekre szelíd együttérzés jellemző.

 

Tetszik? Itt kifejezheted.