Hatásos ablakba téve, hogy borzolja az idegeket, de mégse hozzon rossz álmokat a szomszéd gyerekekre, mégis odacsalogassa őket cukorkát kéregetni. Próbáld ki!

Egy, de maximum két dolgot kell beszerezned, mert a többi van otthon: végy egy tucat pingpong labdát és keresd elő a karácsonyfa izzósorát. Ha nincs, akkor azonnal pótold, mert egész évben jól felhasználható nagyszerű lakásdekorációs alapot nyersz vele. Ehhez is van egy-két jó tippünk!

Kezdjünk a Halloweennel: készíts véreres szemeket! Négy lépésben, hiper egyszerűen, és ha tetszik, oszd meg barátaiddal is a tippet!

hallowen_5Hozzávalók:

  • 10-10 pingpong labda
  • izzósor
  • filckészlet (piros szín mindenképpen legyen közte!)
  • élesebb olló
  • munkakedv, és indulhat a banzáj!

1. lépés:

a filcekkel a kedvedre és vérmérsékletednek megfelelő színű, formájú szemeket rajzolj.

(Cifrázhatod is… Tudod például, hogy milyen a kecske írisze? Ha nem, itt az ideje, hogy ránézz, meg fogsz lepődni.)

2. lépés:

jöhetnek a szépen formált erek hátrafelé.

3. lépés:

a szem íriszétől 90 fokban egy kis kereszt irányú vágást ejtesz. Légy óvatos, nehogy összeroppanjon a gömb, és az se baj, ha megvárod, hogy már ne maszatolódjon a filc.

4. lépés:

bújtasd be a kis izzófejet.

5. lépés:

készen vagy! Keress neki egy jó helyet, dugd be a konnektorba, és élvezd kreativitásod újabb gyümölcsét!

Azt ígértem, hogy a Halloween és a karácsonyfa lebontása után is tudod használni az izzósort?

Dekorációs elem maradhat a szobádban, ahol csak a labdákat kell cserélni, ha pedig színes led sorod van, akkor arra sem kell ügyelned, hogy a kis labda ne legyen egyszínű.

led4

 

 

Ilyen rücskös felületű, gumi babákat biztos láttál már filléres boltokban vagy itt vannak ezek az előre elkészített, színes gömbök, ahol egy meglévő, nagyobb lukacskán tudod bevezetni az izzófejet. Kell-e ennél vidámabb és egyszerűbb?

 

 

led5

led3

 

Ha ünnepélyesebbre szeretnéd, akkor válaszd a natúr, egyszínűt, esetleg fújd le aranyfestékkel vagy műhóval. Másképp csinálnád? Nosza!

 

 

led2

 

Gondolkodhatsz nagyobb mennyiségben is, amikor mint hatalmas szőlőfürtök, hangulatvilágítást is adnak a világító gömbök. Fújhatod mattra, ami kellemesen meghitt, tompa fényt ad, vagy fényesre, akkor inkább elegáns az összhatás.

(Próbaképpen ellenőrizd az első gömbön, amit befestesz, a fényáteresztő képességet, és csak aztán készítsd el a többit.)

Jó munkát!