underworld-verozon-poszterMagyar cím (Korhatár): Underworld – Vérözön (16E)
Eredeti cím: Underworld: Blood Wars
Műfaj: Akció, Horror,
Játékidő / Technikai információ: – perc / 2.35 : 1
Mozipremier (USA): 2017. január 6.
Mozipremier (Magyar): 2016.december 01.
DVD / Blu-Ray megjelenés:
Rendező: Anna Foerster
Forgatókönyvíró: Cory Goodman, Kevin Grevioux,
Filmstúdió: Lakeshore Entertainment, Screen Gems, Sketch Films
Magyar forgalmazó:

Azt hittük, hogy négy felvonást követően pont kerül az Underworld franchise végére, a stúdió azonban úgy döntött, hogy újabb folytatást készít. Ebben pedig naná, hogy ismét Kate Beckinsale kapja a főszerepet.

Történet

A vámpírok és a vérfarkasok között dúló háború sosem ért véget és talán sosem fog. Azonban számíthatunk még újabb fordulatokra. Selene (Kate Beckinsale) ugyanis újabb kalandba keveredik. A Lycan klán továbbra is vadászik rá, így túl kell élnie a brutális támadásokat, de eközben az őt eláruló vámpíroktól is meg kell védenie magát.

Egyre kevesebben állnak Selene oldalán, ezt a maréknyi embert pedig arról próbálja meggyőzni, hogy ideje békét kötni, akkor is, ha mindkét oldal csak a háborúban látja a megoldást. Ahhoz, hogy ez a béke megköttessen viszont még szükség van egy utolsó és nem is csekély áldozatra.

Szereplők

Kate Beckinsale, Theo James, Tobias Menzies, Lara Pulver, Charles Dance, Alicia Vela-Bailey, Bradley James, Daisy Head, Trent Garrett, Clementine Nicholson, James Faulkner, Oliver Stark, Peter Andersson, Brian Caspe, David Bowles

Képek

underworld-verozon-jelenetfoto-05 underworld-verozon-jelenetfoto-04 underworld-verozon-jelenetfoto-03 underworld-verozon-jelenetfoto-02 underworld-verozon-jelenetfoto-01

Érdekességek

Az eredeti tervek szerint az Underworld 5. része más címen készülhetett volna el és reboot formájában éleszthette volna újra a jól ismert és kedvelt franchise-t. A stúdió részéről érthető volt a dolog, hiszen a legutóbbi film, az Underworld: Az ébredés korrektül teljesített a jegypénztáraknál. Ahogy azonban egyre biztosabbá vált a film elkészülte, egyre inkább egy újabb folytatás körvonalazódott. A stúdió eleinte ugyan úgy érezte, hogy Kate Beckinsale nem fog visszatérni, végül mégis leszerződtették a főszerepre.

Ráadásul időközben a széria egyik producere, Len Wiseman azt is elárulta, hogy nem is utoljára láthatjuk a színésznőt Selene szerepében. A stúdió és a producerek ugyanis elégedettek a munkájával, ráadásul úgy számolnak, hogy a Vérözön is sikeres lesz pénzügyileg. Ennek fényében pedig már meg is kezdődtek a hatodik film előkészületei és fejlesztése. Wiseman elmondása szerint Kate Beckinsale ebben a filmben is főszerepet kaphat.

A tervek szerint ez a film még 2016-ban, év végén bemutatkozhatott volna a mozikban, ám a forgatások nem a várt ütemben haladtak. Az apróbb csúszásnak köszönhetően a gyártóstúdió úgy döntött, hogy 2017 legelején küldi mozikba az újabb vámpír – vérfarkas ütközetet.

Magyar nyelvű film előzetes

 

 

Underworld 5. – Vérözön (2016. december 01.-től)
6.3Elért pontszám