Register
A password will be e-mailed to you.

 

Ha unjuk már a csillogó arany girlandot vagy kibogozhatatlan galacsin lett az angyalhajból a karácsonyfadíszes dobozban, saját kezűleg is készíthetünk ünnepi díszeket.

1

Néhány konyhai és kamrai, nem sok pénzbe kerülő alapanyag segítségével vadonatúj ruhába öltöztethetjük a karácsonyfát.

kukorica-girland

Pattogatottkukorica-girland

Gyöngyfűző madzag, damil vagy erős cérna és egy jó nagy tű kell hozzá, na meg egy adag pattogatott kukorica.

Lehet zacskós is, jó, ha már nem annyira ropogós.

crop_201512081910_karacsonyfa_kamra

A kukoricákat felfűzzük a madzagra vagy cérnára, tehetünk közé piros bogyókat, amiket az erdőben szedtünk össze, lefújhatjuk dekorfestékkel, de akár temperával is színesíthetjük!

index

Aszalt alma- és citromkarikák

Az almákat keresztben, a csumára merőlegesen nagyon vékonyan kell felszeletelni, fűtőtesten vagy papírral kibélelt tálcán szárítjuk 3–4 napig.

Naponta megforgatjuk, majd egy ízléses szalaggal felkötözhető a karácsonyfára.

Az almakarikákat dekorálhatjuk fahéjjal és babérlevéllel.

szaritott-gyumolcsok-karacsony-fuveszblog

Bármilyen citrusféléből készíthetünk hasonló karácsonyfadíszt, lehet ez citrom, narancs, grépfrút.

Ezeket is keresztirányban és vékonyan szeleteljük, sütőben, vagy meleg, száraz helyen szárítjuk, majd felkötözzük.

narancs

Narancs szegfűszeggel

Ha tálba szánjuk, kreatív mintákat tűzködhetünk ki a szegfűszegből a narancsba, ha fel szeretnénk akasztani a fára, először kötözzük rá a díszes madzagot, és utána szurkáljuk bele a szegfűszeget.

illatos-karacsonyi-narancsdisz-amit-te-is-meg-tudsz-csinalni_1

 

<<<Letölthető önéletrajz minták!>>>

Nagyon szép, és isteni az illata.

Karácsonyi habcsók

2 tojásfehérjét keverjünk el 10 dkg porcukorral egy tálban, majd forró víz fölé állítva verjük kemény habbá.

habkarika3

A habot több részre oszthatjuk és színezhetjük, ízesíthetjük kakaóval, kókusszal, darált mandulával, dióval, de fehéren is nagyon szép.

Nyomózsákkal vagy kanállal tegyünk dió nagyságú halmokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és kb. 130 fokos sütőben, 30 perc alatt szárítsuk készre.

$$$ Jól fizető munkák diplomásoknak! $$$

dsc1163_resize

Sólisztgyurma-figurák

1 bögre só, 2 bögre liszt, olaj – kb. 3 evőkanál – és sima víz kell hozzá.

Jól összegyúrjuk, a vizet fokozatosan adagoljuk hozzá.

fc2dfe7f6323fc7260731cc1241513dc

Gyúródeszkán kb. 5 mm vastagságúra nyújtjuk, és sütőformákkal vágjuk ki belőle a mintákat.

A tésztát színezhetjük pirospaprikával, fahéjjal, de nyomhatunk bele szegfűszeget, csillagánizst, gyöngyöket is, és gyakorlatilag bármit, ami szép, és ami megy a karácsonyi elképzeléseinkhez.

Ha fára szánjuk, gyufaszállal vagy szívószállal vágjuk ki az akasztó helyét.

Nyitott sütőajtónál a legalacsonyabb hőfokon kezdjük szárítani 30 percig.

<<<Angol nyelvi tesztekhez katt ide!>>>

028et

30 perc után becsukhatjuk az ajtót, majd lassan emelhetjük a hőmérsékletet, de vigyázzunk, hogy ne égjen meg.

Van, aki radiátoron napokig szárítja a sólisztgyurmát, és így nem repedezik meg.

Lakkozni, festeni is lehet, így mutatós dísze lehet a karácsonyfának.