Nem kell celebnek lenni ahhoz, hogy elismerjük nehéz dönteni egy válásról. Éppen ezért egy országnyi nő, drukkerek és ellendrukkerek figyelik mit, miért és hogyan tesz.

Katának elvei vannak,

ami nem könnyíti meg a helyzetét. Nőként azonban tiszteljük érte. A kapcsolat elején nem akart szerető lenni, most nem akar rissz-rossz házasságban élni.

sk-4

Emlékeztek a jelenetre, amikor Bridget Jones egy thaiföldi börtönben sínylődik? Szembesül a ténnyel, hogy nagyon különböző lehet egy nő problémája a párjával. (Ha nem láttad, nézd meg azt a részt. Kár lenne kihagyni!)

Kata jó döntést akar hozni,

hiszen nem akarja a gyerekeket ide-oda költöztetni. És reméljük, magát sem akarja vállalhatatlan vagy kellemetlen szituációba hozni. Rosszabb a helyzete, mintha egy színházi darabban játszana: itt és most több millióan figyelik hol hibáz.

sk-3

Kata erős nő,

aki gyűjti a bátorságot a következő lépéshez. Ha kilép a kapcsolatból, azért lesz nehéz, ha benne marad, akkor meg azért. Hajdú Péternek – ahogy írtam korábban, egy másik, róluk szóló cikkünkben – hosszú utat kell bejárnia, ha jó párkapcsolatban akar élni Katával.

Kata lojális nő,

látja, és tud beszélni arról, hogy sokat köszönhet Péternek. Látja azt is, hogy mi az, ami csak azért történt meg vele, mert a felesége lett. Közben talán élvezte is, hogy akkor és ott úgy alakult. De már néha ebben sem vagyok biztos.

sk-2

Kata érzékeny nő,

amit azért fontos leszögezni, mert Péter ezzel visszaélhet. Ha igazán szereti, és látja, hogy nem megy a közös szekér – elengedi. De ha Péternek az lesz a fontos, hogy Kata ne hagyja el, akkor szinte esélytelen egy érzékeny nő számára, hogy leváljon a lelki zsarolásról.

Kata fiatal nő,

és még előtte az élet. Ha most nem tud kilépni a házasságából, és az rossz marad, akkor ki fog lépni 2, 5 vagy 10 év múlva. Ha elkezdenek közösen dolgozni a kapcsolatukon, akkor még bőven lesznek nagyszerű éveik, hogy kijavítsák a hibákat, és élvezzék a boldog párkapcsolatot.