Izgalmas és kiélezett versennyel zárult a mai futam, és lett Nico Rosberg a világbajnok. Sok kérdést vetett fel az Abu-Dzabi futam, de mi fókuszáljunk a bajnokra!

 

1.Ő második a családban, aki a Forma 1 világában világbajnoki kupát kapott. Édesapja, Keke Rosberg 1982-ben lett a világ legjobb autóversenyzője.

rosberg2

2. A németországi Wiesbedenben született, finn-német kettős állampolgárként, bár öt nyelven beszél, nem tud finnül. Monacoban nőtt fel, és ma is ott lakik.

3. 6 évesen ült be először autóba. Igaz, akkor még csak egy gokartba, de 11 évesen már versenyzett, és 2000-ben már Forma A gokart Európa-bajnokságot nyert. Ekkor 15 éves volt.

rosberg1

4. Mindezidáig ő a legfiatalabb versenyző, aki Forma 1-es autót vezetett. 17 évesen hívta meg a BMW-Williams, hogy tesztelje autóikat.

5. Tíz évvel ezelőtt, 2006-ban indult először Forma 1-es versenyen. Az első versenyén, a bahreini-nagydíjon rögtön megdöntötte Fernando Aronso körrekordját.

rosberg4

6. 2010-ben elhagyta a BMW-Willaimstól és átigazolt a Mercedeshez. Azóta ebben a csapatban rója köreit.

 

7. Felesége egy német lakberendező hölgy, Vivian Sibold. 2003 óta jár együtt a pár, de szüleik révén, még korábbról ismerték egymást, 2013-ban jelentették be az esküvőt, amelyet rá egy évre meg is tartottak.

rosberg6

8. 2015. augusztus 30-án kislányuk született, a neve Alaia.

9. Kisgyerekkora óta erről álmodott. Nagyon keményen dolgozott, és megérdemli a sikert – nyilatkozta a világbajnoki cím elnyerése után a felesége, Vivian. – 15 barátja is itt van, de ő nem tud róla! Lesz egy nagy-nagy meglepetésbuli!

 

10. Nico instagram profilja: https://www.instagram.com/nicorosberg/