Csokorba gyűjtöttük milyen teendők várnak rád karácsonyig. Jóval egyszerűbb lesz ezzel a listával végiggondolni, és átlátni a teendőidet karácsonyig, hogy valóban jelen tudj lenni.

1. Adventi vásár

Az adventi vásárok olyan hangulatosak! Menj el a legközelebbire!

Képtalálat a következőre: „adventi vásár képek”

Beszélj meg oda vacogós, jól felöltözött, forralt boros, pálinkázós, beszélgetős estéket! Ha teheted, utazz el más adventi vásárokra is! Készülj fel, ha Bécset vagy Prágát választod, nagy tömegre számíthatsz.

kari6

2. Adventi koszorú

koszoru-keszites

Készíts adventi koszorút! Ebben a műfajban nem tévedhetsz. A klasszikus mellett választhatsz hagyományőrző vagy modern változatot is. Szabad kezet kapsz!

3. Ajtódísz és díszek

Képtalálat a következőre: „karácsonyi ajtódíszek 2013”

Sőt, ha már leültél a ragasztópisztollyal és némi alapanyaggal elkészítheted az ajtódíszt vagy ajtódíszeket.

4. Adventi naptár

Képtalálat a következőre: „adventi naptár saját kezűleg”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Akár tavalyit választasz, akár újat, akár te készítesz, akár készen veszed ezzel jutsz napról-napra közelebb a karácsonyhoz. Legyen olyan, ami minden nap jó érzéssel tölt el!

5. Mikulás

Képtalálat a következőre: „adventi naptár saját kezűleg”

Készítsd ki a csizmádat, akassz zoknit a kályha szélére. Szervezz Mikulás partit, készíts pici mikulás csomagokat vagy csak koccintsatok egy jókedvűt.

6. Ajándékcsomagolás

Képtalálat a következőre: „ajándékcsomagolás képek”

Rövid leszek: ess át rajta mielőbb! Írd rá kinek szánod és mit tettél bele. Jobb megelőzni a memóriazavart. Hallgass közben kellemes zenét, és csomagolj mellé  szeretetet is!

7. Menü

Képtalálat a következőre: „karácsonyi sütemények”

 

 

 

 

 

 

 

Válassz előre elkészíthető sort. Ha te mész, akkor egy-két apróságot, sósat, édeset te is készíthetsz. Ha felugrik hozzád valaki, ne fogadd üres kézzel. Az olyan jólesik, ha úgy érzi, vártál rá.

8. Karácsonyi ünnepek időbeosztása

Nincs annál megnyugtatóbb, mint mikor látod mikor fogsz tudni pihenni, mikor hol kell lenned. Ebbe belefér a spontán program is. Korcsolyapálya, mozi, egy árván maradt színház vagy koncertjegy elfogadása, társasozás, beszélgetés.

kari6

9. Frizura, köröm, ruha

Ha nincs a két ünnep között lehetőséged körmöshöz, fodrászhoz menni, olyan frizurát tervezz, amit a szelíd karácsonyiból könnyen átalakíthatsz elegáns vagy vadabb szilveszterivé.

Nem kell venned egy új kendőt? Nincs pici, rejtett luk valamelyik darabon? Mit szólnál egy új harisnyához? A cipőd kényelmes?

kari2

 

 

 

 

 

 

10. Vendégek

Képtalálat a következőre: „karácsonyi sütemények”

 

 

 

 

 

 

 

Válassz könnyen vagy előre elkészíthető vendégvárót. Ki mit szokott enni, van-e allergiás a vendégeid között, és miből szokott a legtöbb fogyni. Mi volt tavaly a legnépszerűbb? Az se baj, ha rendelsz vagy megkérsz valakit, hogy készítse el.

10+1. Utazás

Készíts össze a táskát, és tegyél bele egy papírt, amit az utolsó pillanatban belekerülő dolgokat tartalmazza. Legyen egy kis lista arról is, hogy ne kelljen újra és újra átnézned.

Advent