Korán sötétedik, és ez nagyszerű lehetőségeket kínál, hogy néhány egyszerű trükkel csodajó hangulatot varázsolj. Nem kell hozzá más, mint gyertya, pohár/üveg, és egy-két amúgy is otthon lévő dolog. A romantika már jön magától!

1.  Gyertya + tök

Csodaszép apró dísztököket láttam a minap. Olyan szép színesek, mintha ők lennének az ősz virágai. (Vigyázz: a tök aránylag rövid ideig élvezi a meleg, párás helyet, és egy idő után rohadásnak indul.) De ez még odébb van, addig is élvezd aranysárga színét!

dekoracio_1

2. Gyertya + kukorica

Egy másik szezonális ötlet. Ha kirándulsz vagy lemész a vásárcsarnokba, zöldségeshez, könnyen hozzájuthatsz egy kitűnő cső, száraz kukoricához. Nincs szebb dolog így ősz derekán, mint a kukoricamorzsolás. (Gyerekekkel is nagyszerű program!)

dekoracio_2

3. Gyertya + parafadugó

Egy ritkán borozó háztartásban is – nem tudom, hogy történhet – felgyűlik néhány tucat parafadugó. (Ha te vagy a cáfolat erre a tételre, akkor az első utadba kerülő mezőgazdasági bolt segít ezen a problémán.) Megannyi közös borozás emléke juthat eszedbe, és megannyi még előtted álló…

dekoracio_4

4. Gyertya + kagyló

A nyáron, (vagy bármelyik elmúlt nyáron) biztos, hogy hoztál haza (vagy kaptál valakitől) szép formájú kagylót. Nézz körül a fiókokban, nézz körül a furcsa tartalmú (befőttes)üvegeid között, ahol a kincseidet tartod. Most előveheted végre a legkedvesebbet!

dekoracio_12

5. Gyertya + kő

Tűz, víz és lebegés.  Bármit tehetsz a gyertya alá dekorációnak, ami elég nehéz (vagy ragasztható), hogy ottmaradjon. Kipróbálhatod azt is, hogy kis üvegbe zárva süllyeszted a víztartályod fenekére.

dekoracio_7

5. Gyertya + semmi

Semmi más, csak egy szép, metszett pohár. A sötétben a gyertya fénye, vidáman és sejtelmesen csillan meg a pohár falán. Kár kihagyni ezt a látványt!

dekoracio_11