bridget-jones-babat-var-poszterMagyar cím (Korhatár): Bridget Jones babát vár (12E)
Eredeti cím: Bridget Jones’s Baby
Műfaj: Vígjáték, Romantikus,
Játékidő:
Technikai információ:
Mozipremier (USA): 2016. szeptember 16.
Mozipremier (Magyar): 2016. szeptember 15.
DVD / Blu-Ray megjelenés:
Rendező: Sharon Maguire
Forgatókönyvíró: Helen Fielding
Filmstúdió: Miramax, StudioCanal, Universal Pictures,
Magyar forgalmazó: UIP-Duna Film

Bridget Jones már kétszer jeles osztályzattal szerepelt a filmvásznakon, hamarosan pedig trilógiává bővülnek kalandjai. Renée Zellweger természetesen most is a címszerepben feszít, a korábbi csapatból viszont Hugh Grant már nem lesz látható a vásznon.

Történet

Azt követően, hogy Bridget Jones (Renée Zellweger) szakított Mark Darcy-val (Colin Firth), igyekszik boldogan élni. Negyvenéves szingliként úgy dönt, hogy a megoldás az lehet, ha a munkájába temetkezik, a pihenőidőben pedig barátaival veszi körbe magát. A boldog élet titka szerinte csakis ez lehet.

Ámor nyilait azonban még Bridget Jones sem tudja irányítani. Felbukkan ugyanis a színen Jack Qwant (Patrick Dempsey), Bridget szíve pedig nem bírja Qwant ostromait, a jóképű amerikai ugyanis sokkal jobb udvarlónak bizonyul, mint Mark Darcy akár mikor.

A legváratlanabb fordulat azonban csak ezután következik, Bridget Jones ugyanis teherbe esik, de nem tudja megmondani biztosra, hogy ki is születendő gyermekének az apja.

Szereplők

Renée Zellweger, Patrick Dempsey, Colin Firth, Jim Broadbent, Celia Imrie, James Callis, Daniel Stisen, Gemma Jones, Sally Phillips, Ed Sheeran, William Joseph Firth, Enzo Cilenti, Joelle Koissi, Mark Arnold, Lasco Atkins,

Képek

 

jelenetfoto-05-1  jelenetfoto-04-1  jelenetfoto-03-1  jelenetfoto-01-1  

Érdekességek

A Bridget Jones filmek eddig általában a regényeket követték történetükben, a harmadik felvonás viszont szakít az eddigi hagyományokkal, ugyanis nem Helen Fielding harmadik Bridget Jones regényét a Mad About the Boy-t követi, hanem egy merőben új forgatókönyvvel állt elő. A Bridget Jones folytatása mára régóta a levegőben lógott, 2009-ben arról szóltak a hírek, hogy 2010 őszén neki látnak a forgatásoknak. A projekt ennek ellenére mégis hosszú éveket csúszott, a forgatókönyvírói poszton és a rendezői székben is történtek változások.

Egy időben Paul Feig (Női szervek, A kém, Szellemirtók) és Peter Cattaneo (Alul semmi, A meztelen dobos) neve is felmerült a rendezői poszton, végül ezt a feladatot Sharon Maguire-re bízták, aki az első filmmel már tanúbizonyságot tett szakértelméről.

A film a modernkor vívmányait sem kerülhette ki, a hírek szerint Bridget Jones kézzel írott naplója már a múlté, ez alkalommal már egy iPadre születnek a jegyzetek.

Hugh Grant már nem vállalt újabb szerepet a franchise-ban, azonban a helyére érkezett Patrick Dempsey, miután Colin Firth még úgy döntött, hogy kér az újabb felvonásból.

Magyar nyelvű film előzetes

IMDb értékelés: 7,1 pont (/10)

Forrás: Bridget Jones’s Baby IMDb adatlap

Neked hogy tetszett?

Bridget Jones babát vár 2016
7.1Elért pontszám