Kramer kontra Kramer Sarka-Hajdú módra

 

Kata kezdeményezte a válást, Péter a békülést forszírozza és csak mélypontnak érzi, ami történik velük. Kata úgy véli, ennél már nagyobb közöttük a távolság. November utolsó napjaiban kéne bíróság elé állniuk. Péter azt állítja, nem kapott idézést, ami feltehetően azt jelenti, nem kíván megjelenni az eseményen.

sk3

Nézzük a tényeket!

Ha nem jelennek meg a tárgyaláson, akkor a bíróság megszünteti az eljárást, úgy értelmezve magatartásukat, hogy elálltak a szándékuktól. Abban az esetben, ha a válópert beadó fél, azaz a felperes nem megy el, akkor sem lendül neki a válóperes kerék.

Most nézzük a híreket!

Nagyon kötődnek egymáshoz. Bizonyára sok nagyszerű év és élmény van mögöttük. Sokat köszönhetnek egymásnak. Nagy utat tettek meg együtt. A gyerekek különösen erős köteléket jelentenek közöttük.

sk2

 

Kata oldaláról

Talán azt is mondhatjuk, hogy Kata a Péter mellett töltött évek alatt lett lányból felnőtt nővé. Úgy érezheti ez az életszakasz lezárult. Egyenrangúbb kapcsolatra vágyik, egy olyan férfi oldalán, aki másként tekint rá, mint Péter. Aki mellett kevésbé kell emlékeznie arra, aki volt. Új minőségben, új szerepkörben, új érvényesülési lehetőséggel és önálló bankszámlával képzeli további életét.

Péter oldaláról

Péter egykor megismert egy bájos, kedves, csinos és értelmes lányt. Küzdött érte és elnyerte álmai hercegnőjét. Péternek határozott elképzelése és tervei voltak arról, hogyan szeretné élni az életét. Megszokta azt is, hogy amit dönt, azt meg is valósítja. Sőt, talán ő az a típusú férfi, aki úgy érzi: őt nem lehet elhagyni.

sk4

Ha együtt maradnak:

nagy önismereti utat fognak bejárni. Mindketten sokat változnak és bölcsebbek lesznek. Lemondanak néhány olyan dologról, amit most célnak éreznek. Megtanulnak másképp szeretni és szeretet elfogadni. Még Péter is új műsort indít, amely jobban tükrözi az újjászületett Pétert.

Zárójelben teszem hozzá, hogy ha kiderül, hogy az egész bulvárkamu, akkor is együtt maradnak csak nem változik semmi.

 

Ha külön élnek tovább:

tele lesznek a bulvárhírek az új randevúkról és szerelmekről. De erről majd akkor, amikor odaérünk!