A hűvösebb hónapokban sokan szenvednek a felfázástól.

A felfázás kellemetlen őszi-téli betegség, amely elsősorban a szebbik nemet érinti.

f1

Mivel a nők húgycsöve a férfiakéhoz képest rövidebb, a kellemetlen, csípő érzéssel járó betegséget okozó baktériumok könnyebben jutnak fel rajta a húgyhólyagig – és okoznak gyulladást.

Enyhébb esetben ezt gyorsan és hatásosan ki lehet kezelni, és meg is előzhető gyógyteákkal, de ha már 2–3 napnál tovább tartanak a tünetek, ajánlott orvoshoz fordulni, mivel a betegség feljebb terjedhet.

ns2

  • Tőzegáfonya tea

    Az antioxidánsokban gazdag teának erős az antibakteriális hatása, így ajánlott a fogyasztása fertőzések kezelésére és megelőzésére. Húgyúti fertőzések és gyulladások kivédésére is alkalmas.

    images

    Aki a filteres kiszerelést választja, az egy darab filtert öntsön le 2,5 dl forró vízzel, fedje be, és hagyja állni 8–10 percig, mézzel édesítse. Napi 2–3 csészével ajánlott fogyasztani.

cs

<<<Letölthető önéletrajz minták!>>>

  • Csalántea

    A csalán gazdag vitaminokban és ásványi sókban, emellett nagyon jó vízhajtó hatása is van. Ez lényeges a felfázás kezelése közben, mivel így gyorsabban szabadulhatunk meg a baktériumoktól.

    index

    Vértisztító és emésztést elősegítő hatása is van. A szárított csalánlevélből forrázzunk le egy maréknyit fél liter vízzel, hagyjuk állni 15 percig, majd szűrjük le. Mézzel, citrommal és bodzasziruppal ízesíthetjük.

    c1

$$$ Jól fizető munkák diplomásoknak! $$$

 

  • Cickafarktea

    Fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatása miatt segíti a felfázás gyógyulását is a cickafarktea. Ez az ital a betegség gyógyítása és megelőzése mellett egyéb gondokat is megold, például nagyon jó természetes nyugtató. Lefekvés előtt és stresszesebb napokon is ajánlott a fogyasztása, valamint az immunrendszert is erősíti.

    c

    Egy púpozott evőkanálnyit forrázzunk le 4 dl vízzel a szárított fűből, majd hagyjuk állni fél órát. Leszűrés után ízesíthetjük mézzel, de anélkül is fogyasztható. Naponta többször is igyunk meg belőle egy-egy csészényit.

<<<Angol nyelvi tesztekhez katt ide!>>>

z

  • Zöld tea

    A nyáron ajánlott fekete teát a hidegben cseréljük le zöld teára, mivel az előbbi hűti, míg az utóbbi melegíti a szervezetet. A zöld tea antioxidáns hatása miatt rendkívül egészséges.

    z1

  • Katechin tartalma miatt védi a hólyagsejteket a gyulladástól, így felfázás esetén is ajánlott a napi rendszeres fogyasztása. A száraz leveleket vagy a filtert forrázzuk le, majd néhány perc után szűrjük le, utána tetszés szerint ízesítve már fogyasztható is.