Hideg van kint, és jólesik vackolni a szobában? Készültünk néhány dominó-variációval. Az egyiknél dominóval dolgozol, a többinél te készíted. Nézz körül, meríts ihletet!

  1. Domin-óra

44805_531422020233648_1446508121_n

Nézzük csak a hozzávalókat! Egy hiányos készlet dominó, amit nem sajnálsz feldolgozni órának. Egy óraszerkezet, amelyet bármelyik kreatív boltban kapsz vagy rendelheted az interneten is.

Nem pont ilyen mutatót szeretnél? Nem gond, nagyon széles a kínálat! Válogass kedvedre!

<<<Letölthető önéletrajz minták!>>>

d1

Most következik az alap. Nem állítom, hogy konkrétan egy ilyen van minden háztartásban, amit a képen látok. Akár egy bársony betétű képkerettel és háttérrel is dolgozhatsz. Olcsóbb a szegélyléc, amiből különböző szélességűt és színűt árulnak.

Jöhet az összeszerelés! Használhatsz ragasztópisztolyt, kétoldalú ragasztót vagy erősebb tubusos ragasztót. Valamelyik csak van otthon!

2. Játékkészlet: kőből dominó díszdobozban

427077_319024628157408_802805254_n

A nyári kavicsgyűjtemény vagy a ház körüli vízelvezető sáv kavicsai lesznek most segítségedre. A színük lehet eltérő, a formájukra is csak annyi a szabály, hogy egy kicsit laposabb és hosszúkásak legyenek.

$$$ Jól fizető munkák diplomásoknak! $$$

Fehér akril előnyben, de zománcfestékkel is megpróbálhatod.

A mintát egy kész dominókészletből koppinthatod, hogy valóban használható játék legyen.

d2

A doboz lesz igazán a kunszt. Ehhez vásárolhatsz nyers fadobozt, amit te festesz vagy pácolsz és kibéleled elegáns például piros bársonnyal. A bársony alá egy ív vékony szivacsot is beragaszthatsz.

Csak arra vigyázz, kényelmesen beférjen az összes dominó is!

3. Színpompás dominó

253665_504266302943115_1518658483_n

Ha ennek elkészítésére vállalkozol, kicsit aprólékosabb és hosszabb munkát vállalsz. Az első színes réteg akril megszáradása után jönnek a pöttyök. A pöttyök megszáradása után jön a lakk.

Ha már ennyi időt fordítottál rá, akkor a hátoldalt is díszítsd. Találj ki egy olyan mintát, amit a huszadik rajznál is görcs nélkül tudsz felvinni a kőre, és nem várod, hogy mikor leszel már kész vele.

És mit szólnál hozzá, ha nem akriloznál, hanem a dekopázst használnál a hátoldalra?

3. Fa dominó

d3

<<<Angol nyelvi tesztekhez katt ide!>>>

Szabályosabb eredményt kapsz, mintha a követ választod. A nyers felületre dolgozhatsz a hagyományos feketével, fehérrel vagy más színnel is. Dönthetsz úgy, hogy más-más színű lesz egy-egy darab, vagy egy- egy fajta mennyiség.

 

Ha tetszett, vagy megosztanád, itt megteheted: