A “Sohavégetnemérős” generációs film, egy összetorlódott generáció – életérzését, gondolkodását, problémáit, párkapcsolatait ábrázolja, szinte minden alkotója harmincon inneni. Megjelenik benne minden számukra létfontosságú motívum: az egész életüket uraló on-line szféra (Facebook, Instagram, Tinder, Snapchat…) mellett a bulik, koncertek, fesztiválok világa is kirajzolódik. Lájkoljuk a pillanatot, legyünk egyszerre mindenhol, különben lemaradunk az életről, egymásról és közben magunkról is.

 

wellhfilm

A filmben  Fluor Tomi és Diaz alkotta népszerű duó is szerepel. A hat önálló történetet a Wellhello slágerei fűzik össze. A filmhez #Sohavégetnemérős címmel egy új dalt is írt a Wellhello.

sohavegetnemerosjelenet

Az elmúlt harminc évben egyetlen olyan zenekar sem volt, amelyik ennyire rövid idő – alig egy év – alatt jutott volna ilyen magasra a magyar könnyűzenében. A nagy slágereiknek – RakpartSokszor volt már ígyKéső már – sokmilliós nézettsége van a youtube-on.

 

Mind a hat sztorit egy Wellhello dal ihletettés mindegyiknek egy Wellhello sor a címe: #hányadikigazivoltez, #legyünkegyszerremindenhol. Ezek a dalok sok embernek jelentenek valamit, közös élménnyé váltak egy generáció számára . A történetek viccesen mutatják be a mai párkapcsolati alaphelyzeteket.

1

A mindössze húsz nap alatt leforgatott #Sohavégetnemérős öt városban – Budapest, Zamárdi, Veszprém, Debrecen és Sopron – és egy áruházban játszódik, a hat önálló történetet a Wellhello slágerei fűzik össze.

12291423_fd1901ce18e245d7b97a8d0ca9d210a4_wm

  • Amikor arra ébredsz egy balatoni reggelen, hogy hozzábilincseltek egy ismeretlen csajhoz.
  • Amikor a Tinder-randin rájössz, hogy a srác kamuzott a profilján.
  • Amikor lemész a boltba párizsit venni, de beleszeretsz a csemegepultos lányba.
  • Amikor az exeidet nézegeted a Facebookon, és azon rágódsz, hogy hol rontottad el.
  • Amikor pont az nyomul rád a legjobban, akit le akarsz rázni.
  • Amikor fesztiválozol, és összefutsz az igazival.

 

20160905hartai-petra-es-orosz-akos

A #Sohavégetnemérős a szokásostól teljesen eltérő módon készült, ugyanis eleinte nem volt kész tervük, nem volt történet, csupán egy vízió, ehhez kerestek “szövetségeseket”. Egy átlagos magyar játékfilm büdzséjének ötödéből készült alkotást több mint 15 intézmény és piaci vállalat támogatta .

 

A film önironikus, és a párbeszédek sem finomkodók. Akkor csattan el egy káromkodás, amikor kell (“szopjál lovat!”, “leszarom, ha hangosan rágsz”), és olyan szavakat is hallani végre egy magyar filmben fiataloktól, amik nem hangzanak iszonyúan hamisnak.

 

wellhello_1_0

 

 

Tiszeker Dániel, a film rendezője nyilatkozta-Kedves közönségfilmet akartak létrehozni, szerethető karakterekkel és történetekkel, amelyekből érződik a mai generáció Wellhello érzése.

2

34 pályája elején járó, vagy teljesen pályakezdő fiatal színész látható a #Sohavégetnemérősben – mások mellett Sztarenki Dóra, Mészáros Blanka, Ötvös András és Orosz Ákos -, akik közül többek kivívták már a színházi szakma elismerését.