Hogy hangolódjunk rá Advent első vasárnapján az ünnepre?

A nagy körforgás részei vagyunk. Olyan alapigazságok is érvényesülnek az életünkben, amelyek nem szeretnénk. Szerencsére azok is, amelyeket igen. Az egyik ilyen, hogy szükségünk van az ünnepekre. Ilyenkor megállsz, és körbepillantasz: hol vagyok most. Advent első vasárnapja egy ilyen lehetőség a megállásra.

 

1  Készítsetek koszorút, díszítsétek az otthonod

A hagyományos koszorú 3 lila és 1 rózsaszín gyertyából áll. A népi koszorú közepén keresztbe tett ágacskákat és csipkebogyót kötöttek. Bármit is választasz, olyanokkal készítsd, akikkel öröm megosztani ezt a készülődést.

Ha még nincs ajtódíszed itt találsz néhány tippet:

2  Zenehallgatás, éneklés

Tegyél föl olyan zenéket, amelyektől boldog vagy. Talán énekelni is szeretsz, szerettek. Ha még zenélni is tudsz, az főnyeremény. Tudatosan tedd ezt a napot kicsit mássá: belépsz az adventbe, közeledik a karácsony. Lassulj bele! Bárhogy is lesz, a mostról te döntesz.

 

3  Testi-lelki felüdülés

Szauna, futás, jóga vagy netán olvasás? Legyen kicsit elcsendesülős a nap, amibe belefér saját magad kényeztetése is.  A hétköznapok nehézségei valahol ott vannak mindig, de most zárd ki őket. Tedd kedvessé magad számára az adventi várakozást. Ha túl sok a feladatod, gondold ki, hogyan tudnád rendre elvégezni, stressz nélkül.

av3

3  A legkedvesebb időtöltés

Közös filmnézés, főzés baráti társaságban. Akár szervezz őszi túrát a barátokkal vagy a kutyáddal! A baráti társaság, bulizás nem csak feloldja a stressz, de hamar jó kedvre derít. Lehet, hogy a barátaidnak is pont erre van szüksége. Légy te a szervező! Csapjatok akár egy vicces Mikulás bulit felnőtteknek!

5  Elengedni a gondokat, lelassulni

Próbálj meg kilépni, elengedni  a gondolataidat. Ha teheted, ne dolgozz. Ha dolgozol, gondolj arra, milyennek szeretnéd kívülről látni magadat, és legyél olyan. Érezd, hogy az vagy, aki szeretnél lenni. Hagyományosan böjttel telt az advent. Belevághatsz egy adventi böjtbe is.

Keress a NoiZona.hu oldalán neked tetsző diétát!

av6

 

Ha ezekre is időt szakítasz, hidd el, boldogabban fog telni a napod.