Minden évben újranézhető filmek

1  Igazából szerelem

2003-as Richard Churtis romantikus filmje, Craig Armstrong zenéjével. A szeretet mindenféle formában, függetlenül életkortól, családi állapottól… mindentől. Parádés szereposztás! Szerelmi bánat és rosszkedv ellen egész évben varázsszer.

film1

2. Télapu

A Jézuska kontra Mikulás kérdéskörben egy kis csúsztatással kerülhetett be ez a film, de ezt már elfogadjuk az amerikai filmgyártástól. Kedves családi film, humorral és természetesen szeretettel.

film2

3. Grincs

A pisze orrúak birodalma Kik, akiknek a legfontosabb ünnepe a karácsony, amit természetesen a Kobak hegyen lakó Grincs utál. Jim Carrey az örök humorzsák főszereplésével.

film3

4. Shrekből az angyal

A Shrek humorát és szereplőit kedvelők maguktól értetődően rendezkednek be a kanapén, hogy minden évben újranézzék. Ki gondolná, hogy 2007-ben készült? Megunhatatlan, mint a népmesék. Van benne valami talán a népmesékből?

film4

5. Négy karácsony

A karácsony elől ügyesen eliszkoló pár, most, egy kis lebukás miatt, kivételesen a családdal kénytelen tölteni az ünnepeket. Meglepetéseket, újra fölfedezett kapcsolatokat és karácsonyi hangulatot kapnak cserébe.

film5

6. Reszkessetek betörők

A valaha volt legkedveltebb karácsonyi film, amely nélkül nincs karácsonyi tévéműsor. Biztos láttad, hogy Macaulay Culkin milyen lett napjainkra. Kisfiúként bájosabb és kiegyensúlyozottabb volt. Lendületes, nevettetős, tuti karácsonyi.

film6

7. Irodai karácsony

A legújabb durranás, amiről nem tudjuk még, hogy hány karácsonyt fog megérni, de idén biztos, hogy megnézzük. Az előzetes alapján hatalmas röhögésekre készülhetünk, és talán még új divathullámot is indít a cégeknél.

L-R: Courtney B. Vance as Walter, T.J. Miller as Clay Vanstone in OFFICE CHRISTMAS PARTY by Paramount Pictures, DreamWorks Pictures, and Reliance Entertainment

8. Szellemes karácsony

Bill Murray egyik legkedvesebb, legszerethetőbb filmje. Ez a film Charles Dickens Karácsony ének című történetének modern feldolgozása. Nem érzünk semmi port, semmi erőltetett újraélesztést benne. És még elgondolkodtató is… Én az év bármelyik napján újra tudom nézni.

film9

9. Holiday

Két nagyszerű nő, a internetes lakáscsere programmal lakhelyet cserél karácsony közeledtével. Kate Winslet és Cameron Diaz, Los Angeles és London. Életforma csere és a szerelem is ott kukucskál a horizonton, tele filmtörténeti utalással. Gyógyír lehangoltság és rossz hangulat ellen. Én is kedvet kapnék egy ilyen cseréhez.

film8

10. Polar Express

Kissé giccses, kissé aranyos és nagyon szerethető. Az Aerosmith-es Steven Tyler is felbukkan egy digitál-cameo fazonban. A Mikulás a szokásosnál egy kicsit hard-osabb fazon, mint a gyerekfilmekben, tehát szemrebbenés nélkül megnézhetjük felnőttként.

film10