Itt az idő elkészíteni…

  1. Gyerekekkel

A különböző árnyaltú zöld keménypapírra rajzolt tenyerek adják az alapját ennek a kompozíciónak. Hagyományosnak mondhatjuk mégis, mert színválasztásában az eredeti koszorú gyertya színeit követi.

Az aranyozást zselés filccel vagy arany csillámpor és cukor keverékével is készíthetjük, de akár kivághatjuk aranypapírból is. A gyertya, a gyerekek miatt, természetesen elemes, ki- és bekapcsolható. Ne ragasszuk be, mert a kapcsoló az alján van!

ak1

2. Méltóságteljes

Az esztergált fa alap saját kezűleg is elkészíthető vagy helyettesíthető egy hasonló, üvegből, nemesfémből készült kínálóval. Hangsúlyos a talp, hogy lebegő érzést keltsen, emellett nem foglal akkora helyet az asztalon vagy áthelyezhető.

A különböző magasságú gyertyák különösen kedveltek, mert szépen kiegyenlítődnek karácsonyig. A zöld díszítés készülhet természetes anyagokból, de szép, természetes hatású alapok vásárolhatók műanyagból is. A Battlers, Idee ebben elég jó, érdemes kicsit körülnézni a kínálatukban.

ak2

3. Természetes

Egyik nagy, gyerekkori kedvencem. Moha- vagy sima alapra, dróttal tuja ágakat tekerve megvan a dús alap. Ez nem is fog potyogni. Utána a ragasztópisztoly lép munkába, és jöhet a díszítés. A tobozokat természetesen érdemes magadnak gyűjteni és a narancsot is te száríthatod. Aszalhatsz rá néhány szelet piros szegélyű almát is.

Ha gondolod, térj le erről a hagyományos útról és készítsd el ugyanezt az alapot csigákból vagy kagylókból. Megkockáztatom, hogy fa vagy LEGO kockákból is nagyon jól néz ki.

ak4

4. Mézeskalácsból

Örültem, amikor rátaláltam erre a fotóra, mert valahogy soha nem fényképeztem le, amikor a barátnőkkel, kolléganőkkel készítettem. A mézeskalács kompozíciónál fontos lépés a tervezés. Rajzold le előre mit szeretnél, hogy fog kinézni, hogy lásd, milyen elemeket kell készítened. Készítheted szívekből, körökből, négyzetekből vagy egyetlen kör alapból, amit teljesen beterítesz hófehérrel.

A gyerekekkel is nagyszerű program elkészíteni, de barátnőkkel megcsinálni közben forralt bort vagy puncsot iszogatni – nos, az sem rossz. A közösen elkészített koszorú kedves élmény.

ak3

5+1. Az erdei

Gyönyörű a nyírfa hófehér törzse. Akinek nincs, az bátran fessen be más fajta fát, és hasonló látványt kap. A díszítésnél itt is lehetsz mértéktartóbb vagy dúsabb, de az alap natúr díszítést kíván: zöldet, bézst, barnát, natúrt. A klasszikus gyertya gyönyörű választás!

ak5