Gyönyörű, egyszerű, névre szóló karácsonyi kártyák

Küldheted postán, átadhatod személyesen vagy teleportálhatod digitálisan. Mindkettőnek megvannak az előnyei. A postai verzióban, van valami kedves báj: kézbe vehetjük, kitűzhetjük, felcsíptethetjük a lakásban. A virtuális mindig előhívható. Kezedben a döntés! De az is, hogy mit küldesz. Figyelj csak!

1.  Apró, finom részekből

keplap_k1

A fát készítheted papírból, csomagolópapír végekből, szövetből, gallyacskákból stb. A díszítésnél használhatsz papírkiszúróval készített csillagokat, de csillámport vagy csillámos filcet. Az irodai lyukasztóval is csodás pöttyöket készíthetsz. A részletek kidolgozásánál lehetsz aprólékosabb vagy nagyvonalúbb. Az elrendezésben lehetsz fegyelmezettebb, szabályosabb vagy spontán.

2. 2D-ből 3D-be

keplap_k2

Itt is a síkból indulsz ki, és ha megelégszel vele, itt meg is állhatsz. De ha szánsz rá még egy kis időt, kinyitáskor 3D-s képeslapod lesz. A formavilág lehet egyszerű, ahol a papírok harmóniája és diszharmóniája adja a látványt. A téma adott: karácsonyfa, hóember, ajándékdoboz stb.

3. Plusz egy finom anyag vagy szín

keplap_k3

Ebben az esetben egy ünnepélyes piros vagy arany adja a lelkét a képednek. Az anyagok közül választhatsz szalagot, tüllt, csillámost tüllt, bébiplüsst, de a horgolt szegélyek között is találsz gyönyörűeket különböző szélességben. Így készíthetsz szegélyt is, amitől rusztikus hangulatú lesz a lapod.

4. Feketén-fehéren

keplap_k7

A fekete papírra fehérrel rajzolt, festett kép a hosszú, sötét éjszakában világító hó látványát idézi. Többféle fehér írószerszámot találsz, amelyek egészen eltérő látványt kínálnak a tűpontos rajztól a nagyobb lefedettségig. Érdemes kísérletezni! Választhatod azt is, hogy negatívot készítesz – vagy töltesz le a netről -, és sprayvel fújod le.

5. Tudom, hogy tudod!

keplap_k6

A gyerekeknek azt mondjuk, hogy gyönyörűek a munkáik. Akkor ez ott van, bennünk, felnőttekben is. Nem véletlenül népszerűek a jobb agyféltekés rajztanfolyamok. Másolj vagy találj ki egyszerű képeket, ikonokat. Ha tartasz a figuráktól, válassz nonfiguratív jeleket, szimbólumokat vagy színezz. Felnőtt színezők között szinte végtelen a kínálat, vagy próbáld ki a zentangle-t.

5+1. Mutasd meg magad!

keplap_k01

Keress korábbi évekből jó hangulatú, téli fotókat. Lehet gyerekkori is, vagy olyan, amelyen azzal szerepelsz, akinek küldöd. Ilyent garantáltan senkitől nem fog kapni! Magadat is fotózhatod, ahogy készülsz az ünnepekre vagy az otthonodnak egy-egy jó hangulatú, “karácsonyosan” berendezett szegletét. Pózolj, vagy csak utalj a képekkel a közeledő ünnepekre!