Ha máskor készítesz hasonló édességet, eszedbe se jut, hogy sírhantra gondolj. De most minden jelentés megváltozik! Néhány egyszerű ötlettel is megtoldjuk a receptet.

halloween_sir
Hozzávalók:

  • keksz
  • csoki puding (választhatod a főzös vagy az egyszerűen kikeverhetőst is)
  • csokoládé (gőz fölött megolvasztod, de ezt csak akkor érzed nehéznek, ha még nem csináltál ilyent: alul forrásban lévő víz, fölötte az apróra vágott vagy tört csoki, ami krémmé olvad. Vagy tojásfehérjével kikevert cukor, kevés olajjal, mint a mézeskalács díszítésekor)
  • kakaópor (nehogy átszitáld!)

1. lépés:

szimpatikus edénykékbe vagy pohárkákba öntsd a kész csokipudingot.

2. lépés:

megszórod kakaóprral (egyáltalán nem probléma, ha vannak benne darabkák, annál élethűbb föld rögök lesznek a kis sírhalmon).

3. lépés:

a kekszek lesznek a sírkövek, amelyeket beletűzöl a pudingba. Ezekre tudsz írni egy-két betűt, szót. (Elkészítheted ezt nyomózsákból kinyomott írókával is, amivel a mézeskalácsot díszíted. Akkor fehér színű lesz, talán még ennél is könnyebben kezelhető. Az sem ördöngösség. De készíthetsz papírból kivágott negatívval is: bekened a kekszet csokival és ahol nincs takarásban, ott látszik a szöveg vagy jel.)

Dekorációk, kiegészítők

Tálalhatod narancssárga vagy fekete szalvétára téve. Kis tököket is tehetsz közé, vagy megvilágíthatja mindezt egy tök- vagy múmia lámpással. Ha tálcára teszed, a poharak közé borostyán ágakat is tekergethetsz, ami a temetők egyik legtipikusabb, természetes növénye.

Esetleg felszolgálhatod beöltözve.

Használhatsz pillecukrot is (vágd vékonyka szeletekre), amelyek szétszórt csontokként világítanak a barna puding és kakaópor földön. Brrrr….!

És még:

ezt a kompozíciót is jól tudod variálni. Máskor is jólesik a csokipuding keksszel, csak a Halloween kiegészítőket hagyd el róla! A puding jó alapanyag, hiszen sok színnel dolgozhatsz. A kiegészítőket már dermedt állapotában vagy tálalás előtt tedd rá, hogy ne ázzanak el vagy ne süllyedjenek az aljára.

A csokipuding nagyszerű harmonizál a meggybefőttel is. Ezt melegen tedd rá, amikor belesüllyed a pudingban, dermedés után pedig a tetejét díszítheted néhány szem meggyel.

Engedd el a fantáziád, és biztos a siker!

A nyál összefut a számban, jó étvágyat!